ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

μπακαλιάρος παστός ή καττεψυγμένος
2 φλυτζάνια αλεύρι

μπύρα λίγο λάδι

για την σκορδαλιά
5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
1 φλιτζάνι τσαγιού κοπανισμένο καρύδι
λίγο αλάτι
χυμός λεμονιού και ξύδι όσο θέλουμε
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξαρμυρίζουμε με νερό που ανανεώνεται αρκετές φορές. Αν τον βάλετε από βραδύς στο νερό μέχρι το επόμενο μεσημέρι θα είναι έτοιμος. Ετοιμάζετε το κουρκούτι με νερό και προσθέτοντας λίγο μπύρα το κάνετε πιο αφράτο όταν θα το τηγανήσετε με το μπακαλιάρο.

Για την σκορδαλιά
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε, περνάμε από το μπλέντερ το σκόρδο με λίγο αλάτι, προσθέτουμε το ψωμί, το καρύδι βάζοντας σε λειτουργία κάθε φορά το μπλέντερ. Τέλος εκ περιτροπής προσθέτουμε το λάδι το λεμόνι το ξύδι και ανακατεύουμε για να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Καλή επιτυχία

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα