Η γιορτινή σαλάτα που θα φέρει τύχη και ευημερία: Πράσινη με μήλα, καρύδια και ρόδι για αφθονία

Η γιορτινή σαλάτα που θα φέρει τύχη και ευημερία: Πράσινη με μήλα, καρύδια και ρόδι για αφθονία

Οι γιορτές πλησιάζουν και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τις γιορτινές στιγμές με τους αγαπημένους φίλους και συγγενείς. 

Σύμφωνα με το TheToc, το φαγητό ενώνει και πάντα γύρω από ένα τραπέζι μοιραζόμαστε τη ζέση των σχέσεων μας.

Τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια είναι η καλύτερη αφορμή για τα ομορφότερα συναισθήματά μας.

Οι σαλάτες είναι η χρωματιστή πινελιά ανάμεσα στα κλασικά πιάτα και εδέσματα των γιορτών γι αυτό αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Εμείς σήμερα σας προτείνουμε να απολαύσετε τη δροσερή, χαρούμενη και γιορτινή σαλάτα με ρόδι,μήλο και καρύδια.

Πέρα από τη νοστιμιά της έχει και τους συμβολισμούς της

Μήλο: Σύμβολο αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης

Απλά τρώγοντας καρύδια αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η ορμόνη αυτή συνδέεται με την ευτυχία και την ευχαρίστηση.

Ρόδι για τύχη και ευημερία

Τα υλικά

6 μερίδες

100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

100 γρ. ρόδια, καθαρισμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένο

3 ραπανάκια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

χυμό από 1/2 λεμόνι

2 ώριμα κόκκινα μήλα

1 λόλα κόκκινη

1 σγουρό μαρούλι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 ανάμικτο πράσινο και κόκκινο πιπέρι, σε κόκκους

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

1 κ.γ. μέλι

2 κ.σ. μηλόξιδο

Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρουμε ένα αρκετά λείο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους ολόκληρους κόκκους από χρωματιστά πιπέρια και ανακατεύουμε.
- Πλένουμε καλά το μαρούλι και τη λόλα και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε με τα χέρια τα φύλλα και πετάμε τα σκληρά κοτσάνια. Στεγνώνουμε καλά τα φύλλα σε έναν στεγνωτήρα σαλάτας και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πλένουμε καλά τα μήλα, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Πετάμε σπόρια και πυρήνες, τα κόβουμε σε φέτες και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε τα μήλα στο μπολ με τις σαλάτες και προσθέτουμε τα ραπανάκια και τον μαϊντανό. Ραντίζουμε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπάμε από πάνω το ρόδι και τα καρύδια. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα