Μια υπέροχη συνταγή για κουραμπιεδάκια με σοκολάτα
Υλικά για κουραμπιέδες με σοκολάτα
- 500 γρ βούτυρο γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 κρόκους
- 1 αβγό
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα σόδα μαγειρική
- 250 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο ολόκληρο
- 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (εάν δούμε ότι μας χρειάζεται και άλλο προσθέτουμε με το μάτι).
Για την επικάλυψη
400 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση για κουραμπιέδες με σοκολάτα
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο την άχνη ζάχαρη και την βανίλια όσο περισσότερο μπορούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τα αμύγδαλα.Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160 μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
- Στον κάδο με το βούτυρο συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος τη σόδα.
- Βγάζουμε από το mixer το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο. Ή αλλιώς συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο.
- Δεν ανακατεύουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα σκληρύνει και οι κουραμπιέδες μας δεν θα γίνουν αφράτοι.
- Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπάλες και τους τοποθετούμε πάνω.
- Ψήνουμε για 15- 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μέχρι ο κουραμπιές μας να γίνει χρυσαφένιος.
- Αφήνουμε τα κουραμπιεδάκια μας να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί .
Εκτέλεση για την επικάλυψη:
- Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε με την τεχνική του μπεν μαρί .
- Βουτάμε μέσα ένα ένα τους κουραμπιέδες, κρατώντας δυο πιρούνια τον γυρίζουμε να πάει παντού η σοκολάτα και τον τοποθετούμε ή πάνω σε μια σχάρα ή πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα .
- Τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Πηγή: parapolitika.gr