Πανεύκολοι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με σοκολάτα

Πανεύκολοι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με σοκολάτα

Μια υπέροχη συνταγή για κουραμπιεδάκια με σοκολάτα

Υλικά για κουραμπιέδες με σοκολάτα

  • 500 γρ βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους
  • 1 αβγό
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα σόδα μαγειρική
  • 250 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο ολόκληρο
  • 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (εάν δούμε ότι μας χρειάζεται και άλλο προσθέτουμε με το μάτι).

Για την επικάλυψη

400 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση για κουραμπιέδες με σοκολάτα

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο την άχνη ζάχαρη και την βανίλια όσο περισσότερο μπορούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τα αμύγδαλα.Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160 μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
  • Στον κάδο με το βούτυρο συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος τη σόδα.
  • Βγάζουμε από το mixer το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο. Ή αλλιώς συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο.
  • Δεν ανακατεύουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα σκληρύνει και οι κουραμπιέδες μας δεν θα γίνουν αφράτοι.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπάλες και τους τοποθετούμε πάνω.
  • Ψήνουμε για 15- 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μέχρι ο κουραμπιές μας να γίνει χρυσαφένιος.
  • Αφήνουμε τα κουραμπιεδάκια μας να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί .

Εκτέλεση για την επικάλυψη:

  • Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε με την τεχνική του μπεν μαρί .
  • Βουτάμε μέσα ένα ένα τους κουραμπιέδες, κρατώντας δυο πιρούνια τον γυρίζουμε να πάει παντού η σοκολάτα και τον τοποθετούμε ή πάνω σε μια σχάρα ή πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα .
  • Τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα