Κοτόπουλο κοκκινιστό με ελιές

Κοτόπουλο κοκκινιστό με ελιές

ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στα 6

2 κ.σ. soy sauce

1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

Χυμό από ½ lime

4 - 6 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες

1 ½ κ.γ. πάστα ντομάτας

400 ml. νερό

1 κύβο ζωμό κοτόπουλου

Αλάτι

Πιπέρι

Πουρέ πατάτας, για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα το χυμό lime, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τον κύβο ζωμού κοτόπουλου θρυμματισμένο.

2Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, τα σκόρδα, τη soy sauce, τις ελιές και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι η μαρινάδα να πάει σε όλο το κοτόπουλο.

3Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Όσο περισσότερο αφήσουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί τόσο καλύτερη γεύση θα έχει.

4Μόλις μαριναριστεί το κοτόπουλο ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει πάρα πολύ καλά προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο χωρίς τη μαρινάδα και του δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.

5Μόλις το κοτόπουλο πάρει καφέ χρώμα, προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, τη μαρινάδα από το μπολ που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα.

6Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 40 – 50 λεπτά γυρνώντας το κοτόπουλο ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας ώστε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

7Σε περίπτωση που έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά και δεν έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο προσθέτουμε λίγο νερό.

8Σερβίρουμε ζεστό με πουρέ πατάτας.

 

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα