Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα - Ζουμερό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε λίγα λεπτά

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα - Ζουμερό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε λίγα λεπτά

Νηστίσιμο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο. Τόσο ζουμερό και σοκολατένιο που θα το λατρέψουν όλοι, είτε νηστεύουν είτε όχι!

Υλικά

  •  1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1,5 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1,5 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 220 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς

  • Σε μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το μηλόξιδο, το κονιάκ, αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη μαγειρική σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ.
  • Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε κόσκινο στο μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
  • Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ ή πυρέξ.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα, στον αέρα.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Περιχύνουμε το κέικ με τη γνακάς σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα