Burritos με κιμά

Burritos με κιμά

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τον κιμά:

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

Μισό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

20 ml. νερό

160 γρ. καλαμπόκι  σε κονσέρβα

200 γρ. μαύρα φασόλια σε

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Υλικά για τη σερβίρισμα:

5 μεγάλες τορτίγιες

250 γρ. ρύζι μπασμπάτι, βρασμένο

3 ντομάτές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια

150 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο

500 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

250 γρ. λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τον κιμά: Βάζουμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Αδειάζουμε μέσα τον κιμά και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε συνεχώς τον κιμά μέχρι να διαλυθεί και να σοταριστεί.

2Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ, συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε αλάτι και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.

3Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

4Σύνθεση: Παίρνουμε μία τορτίγια και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της με ένα κουτάλι γιαούρτι. Πάνω από το γιαούρτι προσθέτουμε ρύζι και πάνω από το ρύζι αδειάζουμε μερικές κουταλιές κιμά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ντομάτα και cheddar.

5Διπλώνουμε τις άκρες της τορτίγιας, την τυλίγουμε σα φάκελο και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τις υπόλοιπες τορτίγιες.

6Βάζουμε ένα σχαροτήγανο ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε τα burritos για 1-2 λεπτά .

7Ξεκινάμε το ψήσιμο από την πλευρά του κλεισίματος, συνεχίζουμε από τις άλλες πλευρές και σερβίρουμε.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα