Φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Συνταγή για γρήγορο και οικονομικό γλυκό ψυγείου με κρέμα, ζελέ, φρυγανιές και φρέσκες φράουλες στο πυρεξ.

Υλικά

Ζαχαρη 1 ποτήρι
Νερό 1 ποτήρι

Για τη βάση

Φρυγανιά 15 περίπου
Για την κρέμα
Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
Κάστερ Πάουντερ 80 γραμμάρια
Ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας

Για τη κρέμα φράουλας

Γάλα Φρέσκο 600 ml
Ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
Άνθος Αραβοσίτου 2 φακελάκια με γεύση φράουλα

Για το ζελέ

Ζελέ 2 φακελάκια φράουλα

Για τη διακόσμηση

Φραουλες 1 κεσεδάκι περίπου

Η Άνοιξη ήρθε και έφτασε η εποχή της φράουλας. Είναι πεντανόστιμες σε φρουτοσαλάτα, με ζάχαρη ή με σαντιγί και σίγουρα είναι ένα πρώτης τάξεως υλικό για γλυκά και μαρμελάδες. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε φραουλένιο γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα, φρυγανιές και φρέσκες φράουλες. Δροσερό, οικονομικό και ελαφρύ για όλη την οικογένεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές:

Εκτέλεση για το φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Ξεκινάμε τη συνταγή μας με το σιρόπι. Συγκεκριμένα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φρυγανιές και τις σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.

Ξεκινάμε την κρέμα βανίλιας βάζοντας στη κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και αφού πήξει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και την στρώνουμε με προσοχή πάνω στις φρυγανιές.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα φράουλας βάζοντας σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και τον ανθό αραβοσίτου με γεύση φράουλα. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Αφού κρυώσει την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα βανίλιας. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προσθέτουμε πάνω από το κρύο γλυκό τις φρέσκες φράουλες και περιχύνουμε το γλυκό με το ζελέ, αφού έχουμε αφήσει πρώτα το ζελέ να πήξει λίγο. Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει καλά στο ψυγείο, μέχρι να πήξει το ζελέ και σερβίρουμε.

Tips για το φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Το κάστερ πάουντερ είναι το κορν φλάουρ με άρωμα βανίλιας. Αντί για κάστερ πάουντερ μπορείτε να βάλετε κορν φλάουρ και 1 κάψουλα βανίλιας.

Πηγή: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα