Ρολάκια κανέλας με γλάσο

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη :

250 ml. χλιαρό γάλα

2 αυγά

700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

80 γρ. λιωμένο βούτυρο

9 γρ. ξηρή μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη,κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:

200 γρ. ζάχαρη καστανή

5 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για το γλάσο:

120 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.γ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. ζάχαρη άχνη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τη ζύμη: Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

 

2Έπειτα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά και το χλιαρό γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

3Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

4Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο και συνεχίζουμε το χτύπημα για δύο λεπτά ακόμα.

5Βγάζουμε το σύρμα από το μίξερ, βάζουμε το γάντζο και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.

6Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας και την αδειάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρά.

7Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μια με μιάμιση ώρα περίπου.

8Εκτέλεση για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη. Αφού φουσκώσει η ζύμη αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα μήκους 60 εκατοστών και πλάτους 35 εκατοστών.

9Αφού την ανοίξουμε απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα κουτάλι ή με τα χέρια. Ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά του ζυμαριού τυλίγουμε σε ρολό τη ζύμη και τσιμπάμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια ώστε το τελείωμα της να κλείσει καλά.

10Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 10 – 12 ίσες κάθετες φέτες και αφήνουμε στην άκρη. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα ρολάκια σε κάθετη διάταξη το ένα δίπλα στο άλλο.

11Σκεπάζουμε το σκεύος με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρολάκια για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 – 30 λεπτά.

12Όσο ψήνονται τα ρολάκια ετοιμάζουμε το γλάσο. Ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το τυρί μασκαρπόνε και με το σύρμα το χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

13Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη μέσα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να πάρει μία κρεμώδης υφή.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα