Κοκορέτσι στο τηγάνι: Ο μεζές που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι

Κοκορέτσι στο τηγάνι: Ο μεζές που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι

Υλικά για «Κοκορέτσι» στο τηγάνι

  • 500 γρ. αρνίσια συκωτάκια, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. αρνίσια γλυκάδια, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αρνίσια έντερα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αραβικές πίτες ψημένες ή λαδωμένο και φρυγανισμένο ψωμί, για το σερβίρισμα
  • πρόβειο γιαούρτι για το σερβίρισμα

Συνταγή για «κοκορέτσι» στο τηγάνι

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε διαδοχικά τα υλικά του κοκορετσιού (συκωτάκια, γλυκάδια, έντερα) το καθένα με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
  • Τα συκωτάκια θέλουν περίπου 6-7 λεπτά, ενώ τα γλυκάδια και τα έντερα από 3 λεπτά περίπου.
  • Κάθε υλικό που σοτάρουμε το βγάζουμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με το επόμενο.
  • Στο τέλος τα αναμειγνύουμε όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και το λεμόνι και σερβίρουμε σε πιατελίτσα.
  • Συνοδεύουμε με πρόβειο γιαούρτι και αραβικές πίτες, ψημένες.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα