Τραγανές τηγανιτές πατάτες με κορν φλάουρ

Τραγανές τηγανιτές πατάτες με κορν φλάουρ

Συνταγή τηγανιτές πατάτες που εξαιτίας του κορν φλάουρ γίνονται απόλυτα τραγανές με μόλις 4 υλικά

Υλικά

  • Πατατες 1-2
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Κορν Φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας περίπου

Για το τηγάνισμα

  • Ηλιέλαιο 250 ml περίπου

Οι τηγανιτές πατάτες είναι η αδυναμία μας αν και τις αποφεύγουμε για το καλό της ζυγαριάς μας. Παρόλα αυτά, μία φορά στο τόσο δεν πειράζει. Αν θέλετε λοιπόν οι τηγανιτές πατάτες να γίνουν απόλυτα τραγανές και χρυσοψημένες, τότε σίγουρα πρέπει να τις δοκιμάσετε με κορν φλάουρ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τηγανιτές πατάτες με κορν φλάουρ:

Αρχικά ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες ως συνήθως. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και έπειτα, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ.

Αφήνουμε το ηλιέλαιο να κάψει στο τηγάνι κι έπειτα τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνουν χρυσές. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το χαρτί τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.

Πηγή: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα