Εύκολη συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Εύκολη συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Φτιάξτε μια πανεύκολη και διαφορετική συνταγή για κεφτεδάκια

Υλικά

  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κ. σ. σος Worcestershire
  • 2 κ. σ. μηλόξυδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με τα χέρια σας τον μοσχαρίσιο κιμά με τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πλάστε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
  • Ανακατέψτε τη σάλτσα τσίλι ή την κέτσαπ με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύδι και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και σκεπάστε τα με καπάκι.
  • Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κεφτέδες.
  • Σιγοβράστε για 10 λεπτά, σκεπασμένα. Προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας περισσότερο νερό για να αραιώσετε τη σάλτσα, αν χρειάζεται.
  • Σερβίρετε τη σάλτσα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα