Πασχαλινό κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο

1 κομμάτι στήθος από κατσίκι περίπου 2½ κιλά
250 ml ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
2 τριμμένα κυβάκια μυρωδικών σκόρδου
Αλάτι και πιπέρι
1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Για τη γέμιση:
100 ml ελαιόλαδο
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρή συκωταριά περίπου ενός κιλού
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. ρύζι για πιλάφι ή για γεμιστά (γλασέ)
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 σπιτικό ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 200 ml βρασμένου νερού

Ξεκινάμε!

1 Κόψε τα πλευρά από το στήθος του κατσικιού και καθάρισε το πάνω μέρος, ώστε να προεξέχουν περίπου το ίδιο –ακόμα καλύτερα, μπορείς να ζητήσεις από τον κρεοπώλη να το κάνει αυτός για σένα. Αυτό που εσύ μπορείς να κάνεις σίγουρα, είναι να τρίψεις το κατσικίσιο στήθος με ένα μείγμα που θα ετοιμάσεις ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, τα τριμμένα κυβάκια μυρωδικών σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
2 Μετά ζέστανε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδo για να σοτάρεις πρώτα το κρεμμύδι (ελαφρά) και ύστερα τη ζεματισμένη και ψιλοκομμένη συκωταριά (καλά). Ρίξε επίσης αλάτι, πιπέρι, ρύζι, τον σπιτικό ζωμό βοδινού και άνηθο ανακατεύοντας και άφησε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τελειώσει το νερό.
3 Αυτή είναι η γέμιση για το πασχαλινό κατσικάκι, με την οποία θα γεμίσεις το εσωτερικό του στήθους και θα πλέξεις τις πλευρές εναλλάξ, τη μία μέσα στην άλλη. Δέσε κιόλας καλά το κατσικίσιο στήθος με σπάγκο για να μην ανοίξει.
4 Τοποθέτησε το κατσικάκι σε ένα ταψί μαζί με τις καθαρισμένες πατάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδo, λεμόνι, αλάτι και σκόρδο, και βάλε το γεμιστό πασχαλινό κατσικάκι στο φούρνο σκεπασμένο με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, για να μην αρπάξει. Α, και φρόντισε να έχει πάντα ζουμί στο ταψί όσο θα ψήνεται.

Καλή όρεξη!

cookoo.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα