Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010: Ο μεγάλος τελικός

Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής πλησιάζει και η google αφιερώνει το logo της στην μεγάλη στιγμή! Ισπανία ή Ολλανδία;

Με τη Σακίρα και τα σέξι λικνίσματά της πριν τον αγώνα, το θερμόμετρο θα φτάσει σίγουρα στα ύψη!!! Στην τελετή που θα ξεκινήσει δύο ώρες πριν τον μεγάλο τελικό(19:30), θα λάβουν μέρος και 780 χορευτές.

Ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης, Ζερμέν Κρεγκ αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα θα είναι περισσότερο νεανικό και όχι φολκλορικό όπως στην έναρξη, ενώ θα περιλαμβάνει αρκετά εφέ με τον φωτισμό.

Οι «οράνιε» ελπίζουν ότι το «μαλάκιο», που έχει κάνει όλη την Ευρώπη να ασχολείται μαζί του, θα διαψευστεί στο Μουντιάλ, όπως συνέβη και το 2008 (τότε ο Πολ είχε προβλέψει κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τη Γερμανία, αλλά έπεσε έξω και το τρόπαιο πήρε η Ισπανία).Ανά τον κόσμο όλο το ζωικό έχει επιστρατευτεί για να βρει το νικητή του αγώνα, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία.

Για την ώρα, ο Paul, το χταπόδι – γκουρού της Γερμανίας, έδειξε Ισπανία, ο πελώριος αλιγάτορας Harry της Αυστραλίας, συμφώνησε, ενώ Ολλανδία είπε ο Μάνι, ο παπαγάλος από την Μαλαισία.

Το 3-1 για τους Ισπανούς έκανε ο Lin Ping το πάντα από τη Ταϊλάνδη, το οποίο ήπιε γάλα από το δοχείο της Ισπανίας.

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ο στόχος των δύο ομάδων, αλλά ένας ποδοσφαιριστής από κάθε ομάδα διεκδικεί έναν ακόμα τίτλο. Ο Νταβίντ Βίγια και ο Γουέσλι Σνάιντερ παλεύουν για την πρωτιά του πίνακα των σκόρερ (έχουν από πέντε γκολ ο καθένας), μίας επιτυχίας που πιθανότατα θα δώσει στο νικητή και το τρόπαιο του καλύτερου παίκτη του Μουντιάλ, καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται μέσα στην προτεινόμενη δεκάδα.

Ο Βίγια έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες της Ισπανίας και ήδη βρίσκεται ένα γκολ μακριά από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ γκολ που κατέχει ο Ραούλ στη «φούρια ρόχα». Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το γεγονός ότι πριν από μόλις μερικές εβδομάδες έγινε το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα με αντίτιμο 40 εκατ. ευρώ. Ο Σνάιντερ από την άλλη πλευρά είναι ο «εγκέφαλος» του παιχνιδιού της Ολλανδίας και συνεχίζει να παίρνει εκδίκηση από τη Ρεάλ για το χαμένο χρόνο του στην Ισπανία.

Με τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ στο ενεργητικό του μετά τη φετινή κατάκτηση με τη φανέλα της Ιντερ, ο Σνάιντερ έχει πετύχει πολλά περισσότερα από όσα μπορούσε να φανταστεί πριν από δύο χρόνια, όταν έχανε τη θέση στη βασική ενδεκάδα της «βασίλισσας».


Ποιοι θέλουν να κάνουν τον Πολ... μεζέ!

Eνα χταπόδι συνήθως χαλάει τη διάθεση μιας ομάδας ανθρώπων με έναν τρόπο: αν παραψηθεί. Η περίπτωση ενός «χταποδιού» από την Αγγλία, που «κατοικεί» όμως στο Ομπερχάουζεν, είναι διαφορετική, διότι κατάφερε με το γεύμα του να χαλάσει τη διάθεση ολόκληρης της Γερμανίας! Ο «προφήτης Πολ», το διασημότερο «μαλάκιο» του πλανήτη, φαίνεται ότι έχει μαντικές ικανότητες και από τα... πλοκάμια του κρέμεται η τύχη ενός έθνους. Ως είδη, τα χταπόδια είναι εξαιρετικά έξυπνα και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν εννέα εγκεφάλους και τρεις καρδιές. Δεν είναι δα θηλαστικό, όμως ο Πολ κάτι παραπάνω θα μπορεί να υπολογίσει με τα... μυαλά του.

Ο Πολ ζει στο Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής του Ομπερχάουζεν στη Γερμανία, αλλά προέρχεται από τα νερά της Αγγλίας και της Μάγχης. Είναι δυόμισι ετών, αλλά από νωρίς έδειξε τα διαπιστευτήριά του, αφού οι επιστάτες του αποφάσισαν για λόγους μάρκετινγκ να τον ταΐσουν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 με έναν πρωτότυπο τρόπο: έβαλαν στο ενυδρείο δύο διάφανα κουτιά με στρείδια που είχαν πάνω τους τη σημαία της Γερμανίας και της εκάστοτε αντιπάλου.

Ο Πολ φάνηκε να έχει «ψυχικές» ικανότητες, καθώς προέβλεψε σωστά τα αποτελέσματα των «πάντσερ» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έως ότου ήρθε η ώρα του τελικού. Τότε το «χταπόδι-μάντης» επέλεξε τα «πάντσερ» για να πάρουν το τρόπαιο, αλλά η Ισπανία κέρδισε το ματς και τον τίτλο. Φέτος όμως τα έχει πάει περίφημα: 100% επιτυχία, με τέσσερις νίκες και δύο ήττες της Γερμανίας ήταν τα προγνωστικά του, κάτι που εδραίωσε τη φήμη του ως «προφήτη». Για τον μικρό τελικό επέλεξε Γερμανία αντί Ουρουγουάης και Ισπανίας αντί Ολλανδίας.

Στον ημιτελικό όμως έγινε... «χταπόδι ξιδάτο» για τα «πάντσερ», προτίμησε το φαγητό στο κουτί της Ισπανίας και... οι Γερμανοί έφτασαν στο σημείο να βρίζουν με συνθήματα τον Πολ και τη... μητέρα του στο Βερολίνο, όταν παρακολουθούσαν κατά χιλιάδες τον αγώνα από γιγαντοοθόνες! Ο επιστάτης του Πολ, ο Ολιβερ Βαλένσιακ, παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον «προστατευόμενό» του, αφού και οι οπαδοί της Αργεντινής απείλησαν ότι θα φάνε τον Πολ μετά την ήττα τους στα προημιτελικά. Ο Βαλένσιακ ωστόσο υποστηρίζει ότι το μαλάκιο «θα τα βγάλει πέρα», ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο προσέφερε... άσυλο στον Πολ επειδή «ανησυχεί για την τύχη του»!


Οι αντίπαλοι του Πολ

Ο Πολ το «χταπόδι» μπορεί να μην κινδυνεύει (άμεσα τουλάχιστον) να γίνει μεζές για τους τζογαδόρους, αλλά έχει αποκτήσει ανταγωνιστές. Ο Πάμπλο το «χάμστερ» αποδείχθηκε ότι είχε γίνει «υποχείριο» του αφεντικού του, και έτσι τα προγνωστικά που έκανε για λογαριασμό της εθνικής Αργεντινής ήταν μάλλον απάτη. Αντίθετα, ο Χόρχε η «χελώνα» έχει αρκετά καλό ρεκόρ, όμως ο κυριότερος αντίπαλος του Πολ είναι... δύο παπαγάλοι. Ο ισπανός Πέπε έχει σχετική εμπειρία, καθώς ειδικεύεται στα προγνωστικά του Μουντιάλ από το 2002 και ο ιδιοκτήτης του υποστηρίζει ότι είχε 100% επιτυχία, τόσο τότε όσο και το 2006. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς, ενώ παράλληλα έκανε λάθος όταν επέλεξε την πρόκριση της Αργεντινής σε βάρος της Γερμανίας στα προημιτελικά κι έχασε αμέσως την αξιοπιστία του...

Ο Μάνι από τη Σιγκαπούρη έχει πείρα ως μέντιουμ, αφού το αφεντικό του εδώ και χρόνια κερδίζει το ψωμί του χάρη στις προβλέψεις του για λογαριασμό πελατών του (!), αλλά μόλις φέτος δοκίμασε την τύχη του στο ποδόσφαιρο. Ο ιδιοκτήτης του ισχυρίζεται ότι πέτυχε όλους τους νικητές των ημιτελικών και τον νικητή του Γερμανία - Ισπανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα