Τελευταία μέρα των Ολυμπιακών, ποιοι πήραν μετάλλια

Με τελικούς σε μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο ανδρών, Μαραθώνιο, τελικούς σε πυγμαχία και πάλη, ποδηλασία και πένταθλο γυναικών ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου 2012.

Δείτε μερικά από τα σημαντικότερα μετάλλια στα ομαδικά αθλήματα

Στην κορυφή του κόσμου η "Dream Team"

Η κορυφαία ομάδα μπάσκετ στον κόσμο ήταν αυτή που κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου.
Η ντριμ τιμ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επικράτησε στο μεγάλο τελικό της Ισπανίας, με 107-100. Οι «φούριας ρόχας» αποδείχθηκαν άξιος αντίπαλος...και με το παραπάνω για την ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι, η οποία είχε το προβάδισμα σε όλα τα δεκάλεπτα, δεν μπορούσε να ξεφύγει και το ματς ήταν διαρκώς ντέρμπι.

Η Γαλλία το χρυσό στο χάντμπολ

Όπως και στο Πεκίνο, έτσι και στο ολυμπιακό τουρνουά χάντμπολ του Λονδίνου, η ανδρική ομάδα της Γαλλίας κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Υδατοσφαίριση: Χάλκινο μετάλλιο η Σερβία

Για 4η διαδοχική φορά η ομάδα πόλο των ανδρών της Σερβίας ανεβαίνει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο «μικρό τελικό» του τουρνουά του Λονδίνου οι «πλάβι» επιβλήθηκαν 12-11 του Μαυτοβούνιου και κατέλαβαν την 3η θέση. Η ομάδα του Μαυροβουνίου ήταν καλύτερη στα πρώτα τρία 8λεπτα, είχε το προβάδισμα στο σκορ με 11-8 περίπου 6.5 λεπτά πριν το φινάλε, αλλά οι Σέρβοι με φοβερή αντεπίθεση στο τελευταίο δίλεπτο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.
Πρώτος σκόρερ από πλευράς νικητών ο Φιλίποβιτς με τρία γκολ ενώ τον ίδιο αριθμό τερμάτων πέτυχε για λογαριασμό των ηττημένων ο Ίβοβιτς.

«Χρυσή» η Ρωσία στο βόλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της

Η Ρωσία κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ των Ανδρών στους Αγώνες του Λονδίνου, για πρώτη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας στον τελικό της Βραζιλίας με 3-2 σετ (19-25, 20-25, 29-27, 25-22, 15-9).

«Χρυσή» η Ρωσία στο ανσάμπλ

Το τέταρτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στο ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε η Ρωσία, στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα