Ολυμπιακοί αγώνες 2012: Το Λονδίνο παραδίδει την σκυτάλη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο

έχει φορέσει και πάλι τα… γιορτινά του, αυτήν τη φορά για να αποχαιρετήσει με τον πιο λαμπρό τρόπο τους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες, παραδίδοντας… τη σκυτάλη στο Ρίο της Βραζιλίας, όπου το 2016 θα διεξαχθεί η επόμενη κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Στο Ολυμπιακό στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας θα λάβει χώρα απόψε στις 23.00 (ώρα Ελλάδας,ΝΕΤ) η τελετή λήξης της Ολυμπιάδας, με τους Βρετανούς να κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τις λεπτομέρειες του τελετουργικού της.

Το διάρκειας 3,5 ωρών σόου σκηνοθετεί ο Κιμ Γκάβιν και θα είναι αφιερωμένο στη βρετανική μουσική.
Αρκετά γνωστά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής έχουν επιστρατευτεί, προκειμένου να είναι λαμπερό το… ξεπροβόδισμα των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων.

«Παρέλαση» από συγκροτήματα που «σημάδεψαν» την παγκόσμια μουσική

Τα πιο τρανταχτά ονόματα της αγγλικής pop μουσικής που θα εμφανιστούν στην τελετή λήξης είναι ο Τζορτζ Μάικλ, οι Spice Girls, οι Madness, οι Blur, οι Who, ο Ρέι Ντέιβις, η Άνι Λένοξ, η Τζέσι Τζέι, ο Ed Sheeran, η Κέιτ Μπους, ενδεχομένως και η Αντέλ, μολονότι είναι έγκυος.

Φωτογραφία από πρόβα των Spice Girls για την τελετή λήξης
Φωτογραφία από πρόβα των Spice Girls για την τελετή λήξης
Ο Μάικλ μάλιστα έχει επιβεβαιώσει, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, τη συμμετοχή του στο αποψινό σόου, ενώ αντίθετα η θεωρούμενη ως δεδομένη συμμετοχή των Take That βρίσκεται στον αέρα.

Ο λόγος είναι ο θάνατος του νεογέννητου μωρού του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Γκάρι Μπάρλοου, την περασμένη εβδομάδα.

Πάντως, κι άλλοι καλλιτέχνες αναμένεται να βάλουν το μουσικό λιθαράκι τους στην τελετή λήξης.
Όπως μεταδίδει η «Daily Mail», ο Eric Idle θα κάνει κι αυτός την εμφάνισή του στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, ερμηνεύοντας το τραγούδι των Μonty Python «Always Look on The Bright Side of Life», ενώ οι David Jason και Nicholas Lyndhurst θα παρουσιαστούν φορώντας τα κοστούμια των Μπάτμαν και Ρόμπιν αντίστοιχα.

Επίσης, τον δικό του ρόλο θα έχει και ο Βρετανός κωμικός Russell Brand, που είναι ο πρώην σύζυγος της Katy Perry.

Στην τελετή λήξης οι Kate Moss και Naomi Campbell

Παράλληλα, η αποψινή τελετή λήξης θα έχει και έντονο… άρωμα της βρετανικής μόδας, αφού αρκετά σούπερ μόντελ θα παρελάσουν μπροστά από τα μάτια των χιλιάδων θεατών.

Επικεφαλής τους θα είναι η Βρετανίδα Kate Moss, που θα ακολουθείται από τις Naomi Campbell, Lily Cole και Stella Tennant.

Όπως προαναφέραμε, σκηνοθέτης της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα είναι ο Κιμ Γκάβιν.

Μάλιστα, ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του αποψινού σόου δεν δίστασε να δηλώσει πως, αν έκανε αυτός την τελετή έναρξης, θα έδειχνε κάτι εντελώς διαφορετικό από το θέαμα που παρουσίασε ο Ντάνι Μπόιλ.

Βέβαια, δεδομένου ότι η… σκυτάλη θα παραδοθεί στη Βραζιλία, δεν θα μπορούσε από το ξεπροβόδισμα των 30ών Ολυμπιακών αγώνων να μην υπάρχει σόου από Βραζιλιάνους χορευτές της σάμπα.

Θα έχει και «άρωμα» σάμπα

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 250 μουσικοί και χορευτές της διάσημης βραζιλιάνικης μουσικής, μόνιμοι
Άρωμα... Βραζιλίας θα δώσουν οι χορευτές της σάμπα στην τελετή λήξης
Άρωμα... Βραζιλίας θα δώσουν οι χορευτές της σάμπα στην τελετή λήξης
κάτοικοι... ευρωπαϊκών κρατών θα μετάσχουν στην οκτάλεπτη τελετή παράδοσης της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, στον ομόλογο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες.

Οι Βραζιλιάνοι τιτλοφορούν το μικρό αυτό καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα «πολυεθνική αγκαλιά» και επιθυμούν να μεταφέρουν στον κόσμο μια πρώτη εμπειρία από το τι πρόκειται να συμβεί το 2016 στη διοργάνωση της χώρας τους.

Στην παράσταση έχουν επιλεγεί να λάβουν μέρος διάσημοι τραγουδιστές, μουσικά συγκροτήματα ρέγκε, αλλά και το δημοφιλές μοντέλο Αλεσάντρα Αμπρόζιο. Συνολικά στην τελετή λήξης θα συμμετάσχουν 4.100 άνθρωποι.

Ο Γιαννιώτης σημαιοφόρος της Ελλάδας

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης θα είναι o πρωταθλητής κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης, που επιλέχθηκε να είναι επικεφαλής απόψε, ως ένα δείγμα αναγνώρισης της συγκινητικής προσπάθειας του να προσφέρει ακόμη ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα (σ.σ.: τερμάτισε τέταρτος στα 10.000μ. ανοιχτής θαλάσσης).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα