Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: Τι έγινε βρε παιδιά;

Η τελετή έναρξης των Ολυμπαικών Αγώνων του Λονδίνου και το άρωμα που άφησε ... είναι μάλλον αδιάφορο!
Για όσους δεν είδαν και δεν άκουσαν εδώ σας έχουμε ένα τελικό ... ας πούμε συμπέρασμα των όσων είδαμε και ακούσαμε.
Μόνο οι Άγγλοι θα κατάφερναν να με κάνουν να αναπολήσουμε τις Χρυσές εποχές της Γιάννας Αγγελοπούλου! Αυτό είναι ένα από τα πολλά πετυχημένα σχόλια στο Facebook ...
Και πραγματικά!

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου είχε Βρετανικό χιούμορ, εκπληκτικά σκηνικά, ενθουσιώδες κοινό στο Ολυμπιακό στάδιο, αλλά και έναν σκηνοθετικό ... αχταρμά!
H γιορτή που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες σήμανε την έναρξη των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Η παρέλαση των 10.500 αθλητών και των 204 χωρών ξεκίνησε με την Ελλάδα και τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη και ολοκληρώθηκε με την Μεγάλη Βρετανία.

Αυτή είναι η ιστορία τους, ό,τι είχαν το έδειξαν. Αυτό είναι το συμπέρασμα της χθεσινής μεγάλης - τουλάχιστον σε διάρκεια - τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για πρώτη φορά μία τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων θύμισε Eurovision. "Η Ελευθερία Ελευθερίου πότε βγαίνει ρε παιδιά;", ήταν ένα από τα πετυχημένα σχόλια της χθεσινής βραδιάς στα social media που πήραν φωτιά.

Ισως γιατί ο Ντάνι Μπόιλ, ο σκηνοθέτης της βραδιάς είναι από τους λίγους που κατάλαβαν πως ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίζονται -πλέον- οι Ολυμπιακοί. Ως ένα μεγάλο πανηγύρι.

Το "αγκάθι" της βραδιάς για εμάς...

Στο καλωσόρισμα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: "Με μια έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε! Ηταν εδώ που η ευγενής άμιλλα και το fair play έγιναν κανονισμοί"!!! Και συνέχισε: "Εδώ που τα σπορ χρησιμοποιήθηκαν ως ένα εργαλείο στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Εχετε μια ευκαιρία να γίνετε Ολυμπιονίκες και να αφήσετε κληρονομιά για το μέλλον. Δεν αξίζει το μετάλλιο, αλλά ο αγώνας. Αφορίστε το ντόπινγκ, σεβαστείτε τους αντιπάλους σας".

Αυτό ήταν μία μεγάλη σπόντα ή μήπως μας φάνηκε;
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο καταβεβλημένος από πάρκισον, Μοχάμεντ Αλι, στάθηκε δίπλα στην Ολυμπιακή Σημαία.

Το πλέον εντυπωσιακό μέρος της τελετής ήταν στο τέλος. Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε με ταχύπλοο και από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ πέρασε στα χέρια του Σερ Στίβεν Ρεντγκρέιβ και από εκεί σε 7 νέους αθλητές οι οποίοι αντάμωσαν 7 Ολυμπιανίκες του 1948.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε και στο ότι για πρώτη φορά και οι 204 χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν όλες στις αποστολές τους γυναίκες.

Βρετανική εξοχή, βροχή, Βιομηχανική εποχή, 20ός αιώνας, παραμύθια και… μουσική για κάθε γούστο είχε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου!

Περίπου 80.000 θεατές, μεταξύ των οποίων η βασίλισσα Ελισάβετ και αξιωματούχοι από όλες τις χώρες του κόσμου, βρέθηκαν στις κερκίδες για να δουν από κοντά τα «Νησιά των Θαυμάτων», όπως ονομάστηκε η τελετή που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ, εμπνευσμένος από την «Καταιγίδα» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η τελετή άρχισε με την καλή μας αγελάδα να βόσκει κάτω στην λιακάδα, τουτέστιν την βρετανική εξοχή: άνθρωποι και ζώα -από πάπιες μέχρι αγελάδες και άλογα- μας έδειξαν τα ήθη των Βρετανών το πάλαι ποτέ, πριν ξεριζωθεί ένα δέντρο και αρχίσουν να… φυτρώνουν καμινάδες και να εμφανίζονται μεταλλωρύχοι, σηματοδοτώντας το «πέρασμα» στην Βιομηχανική Εποχή.

Από ελικόπτερο με τον James Bond (βλέπε Daniel Craig) «έπεσε» στο στάδιο η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ Βρετανοί αστέρες, όπως ο Mr. Bean, δεκάδες μουσικοί και ο David Beckham, έβαλαν την δική τους «πινελιά».

Από το Ολυμπιακό Στάδιο δεν έλειψε ούτε η Μαίρη Πόπινς με το ομπρελίνι της και άλλα έργα της βρετανικής παιδικής λογοτεχνίας (Πήτερ Παν, Χάρι Πότερ, 101 σκυλιά της Δαλματίας και η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων), ούτε καν το… σύστημα υγείας της χώρας!

Με… Mini Cooper μπήκε στην τελετή η «τυπική» βρετανική οικογένεια, ενώ ακολούθησε ένα υπαίθριο πάρτι με μουσική από διάφορες δεκαετίες και το πιο συγκινητικό μέρος της βραδιάς, ενός λεπτού σιγή και βίντεο με φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν φύγει από την ζωή και είχαν σχέση με ανθρώπους που ήταν παρόντες στο στάδιο.

Ακολούθησε η παρέλαση των αθλητών, με την Ελλάδα να μπαίνει -ως είθισται- πρώτη, με σημαιοφόρο τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη. Τελευταίοι μπήκαν οι αθλητές της Μεγάλης Βρετανίας, που «λούστηκαν» με εκατομμύρια χαρτάκια!

Μουσικό διάλλειμα και πυροτεχνήματα είχε η συνέχεια, πριν αρχίσουν τα λογίδρια και ανάψει –ομολογουμένως με θεαματικό τρόπο- ο βωμός με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με τον Paul McCartney και όλο το στάδιο να τραγουδάει!

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε Facebook και Twitter!

Μόνο οι Άγγλοι θα κατάφερναν να με κάνουν να αναπολήσω τις Χρυσές εποχές της Γιάννας Αγγελοπούλου! Αυτό είναι ένα από τα πολλά πετυχημένα σχόλια στο Facebook ...

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα