Φρούριο η OPAP Arena: Αυτό είναι το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για τον τελικό του Conference League

Φρούριο η OPAP Arena: Αυτό είναι το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για τον τελικό του Conference League

Στον ρυθμό του μεγάλο τελικού του Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα (29/05, 22:00) έχει μπει τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η Ελληνική Αστυνομία.

Ήδη τη Δευτέρα (13/05) πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του σπουδαίου αγώνα της OPAP Arena, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο επιχειρησιακό σχέδιο συμμετέχουν η κρατική ασφάλεια, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, οι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, η Αντιτρομοκρατική, ιθύνοντες της UEFA, καθώς και το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ.

Πάνω από 6.000 αστυνομικοί
Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, πάνω από 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα τόσο κατά τη μετάβαση των φιλάθλων του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα στο γήπεδο όσο και γενικότερα στην ομαλή διεξαγωγή της σπουδαίας αναμέτρησης.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αστυνομικών δεν θα βρίσκεται μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας και έναν εποπτικό ρόλο, ενώ σε κάποια σημεία θα υπάρχουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Το σχέδιο για τη μετάβαση των φιλάθλων
Μάλιστα, η μετάβαση της μεγάλης μάζας των φίλων των δύο ομάδων και ειδικά των οπαδών του Ολυμπιακού θα γίνει με τρένα, τα οποία θα εκκινούν από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά και δεν θα κάνουν στάση πουθενά, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε συναπάντημα με οπαδούς άλλων ομάδων.

Ο χώρος γύρω από την OPAP Arena θα είναι αποκλεισμένος σε περίμετρο τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων και όπως είναι λογικό δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να πλησιάσει κάποιος στο γήπεδο δίχως την προσκόμιση του εισιτηρίου του αγώνα.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας υπάρχουν σκέψεις ακόμη και να συσταθεί να είναι κλειστά τα μαγαζιά στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Αντίθετα, τα μαγαζιά που στεγάζονται στην OPAP Arena θα δοθούν στην UEFA απευθείας μετά από την ολοκλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για δικές της δράσεις.

Διπλοί και τριπλοί έλεγχοι πριν από την είσοδο στο γήπεδο
Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα θα μπουν συντεταγμένα στο γήπεδο, λαμβάνοντας τις απαραίτητες οδηγίες από την ασφάλεια του γηπέδου και την ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να είναι διπλοί και τριπλοί μέχρι την είσοδο στην OPAP Arena, όπως συνηθίζεται άλλωστε σε όλους τους μεγάλους τελικούς κι από την UEFA.

Οι συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο βρίσκονται σε εξέλιξη, επομένως με βάση όσα θα προκύψουν και το προσεχές διάστημα, θα γίνουν και οι αντίστοιχες διαφοροποιήσεις. Το βέβαιο είναι πως η OPAP Arena θα είναι... φρούριο την ημέρα του αγώνα, με στόχο να πραγματοποιηθεί ο τελικός δίχως το παραμικρό πρόβλημα και οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα