Φωνές για άμεση αλλαγή στον Παναθηναϊκό και το αλλά

Φωνές για άμεση αλλαγή στον Παναθηναϊκό και το αλλά

Οι φωνές για άμεση αλλαγή στον Παναθηναϊκό κι η αντικειμενική δυσκολία γι’ αυτό το σενάριο, η προσπάθεια αποφόρτισης της κατάστασης κι η έρευνα για τον προπονητή της επόμενης χρονιάς.

Όσα έγιναν κι όσα ακολούθησαν μετά το ματς με τον Άρη, άλλαξαν άρδην τις σκέψεις του Αλαφούζου και γύρισαν αντίστροφα την κλεψύδρα για τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Ακόμη και μετά την προ έξι ημερών πολύ σκληρή ήττα απ’ την ΑΕΚ στο ματς τίτλου της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ως βασική σκέψη του τη συνέχιση της κοινής πορείας με τον Φατίχ Τερίμ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έχοντας κάνει μάλιστα και πρώτες συζητήσεις μαζί του, αναφορικά με τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Με ότι αυτό... συνεπαγόταν, καθώς είναι ξεκάθαρο πως ο Τούρκος θα επιθυμούσε γενική αναδόμηση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού (με μεγάλο αριθμό αποχωρήσεων), επαναφέροντας την καταστροφική λογική του ράβε-ξήλωνε που τσάκιζε κάθε σεζόν το "τριφύλλι έως το 2021. 

Απ’ το βράδυ της Κυριακής (28/4), ωστόσο και το (καταδικαστικό) παιχνίδι με τον Άρη οι συγκεκριμένες σκέψεις του ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού άλλαξαν άρδην.

Τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τους "κιτρινόμαυρους" της Θεσσαλονίκης με τις συγκλονιστικές, αντί-ποδοσφαιρικές αλχημείες απ’ την πλευρά του Τούρκου τεχνικού που έβαλε όλη την ομάδα του σε διαδικασία... πανικού στο δεύτερο 45λεπτο (κλείνοντας το ματς με σύστημα 3-1-6), η θλιβερή εικόνα της ομάδας στο χορτάρι κι οι πολύ μεγάλες αντιδράσεις του κόσμου έδειξαν στον Αλαφούζο με πολύ ξεκάθαρο τρόπο πως ο Τερίμ δεν μπορεί να "σταθεί" και την επόμενη σεζόν στον πάγκο του Παναθηναϊκού!

Είναι δεδομένο πλέον πως το "χαρτί" του 70χρονου τεχνικού έχει πλέον "καεί" και σ’ αυτό δεν υπάρχει... επιστροφή, με τον Αλαφούζο να διαπιστώνει πως το πολύ μεγάλο ρίσκο που πήρε ο ίδιος στις 26 Δεκεμβρίου, "έσκασε" πλέον πάνω του, μαζί με την αποτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Τερίμ έχει χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη όλων μέσα στα αποδυτήρια, οι παρωχημένες αγωνιστικές επιλογές του κι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τους αγώνες είναι αποκαρδιωτικός, ενώ η κάκιστη διαχείρισή του στο πιο ακριβό ρόστερ της τελευταίας δεκαετίας έχει οδηγήσει στην αγωνιστική "εξαφάνιση" της μισής ομάδας.

 
Συνδυασμός που έχει φέρει πλέον την κλεψύδρα να μετράει αντίστροφα για τον Τούρκο τεχνικό.

Το κύριο ζητούμενο ετούτη την ώρα για όλο τον οργανισμό του "τριφυλλιού" είναι πρώτον να μην ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν ακόμη πιο καταστροφικά για τον Παναθηναϊκό (σε ενδεχόμενο να βγει 4ος στη βαθμολογία και να μην πάρει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson) και δεύτερον να μην "υποθηκευτεί" κι η επόμενη χρονιά.

Υπάρχουν "φωνές" που υποστηρίζουν πως η αλλαγή θα πρέπει να γίνει πολύ πιο άμεσα, μέσα σ’ αυτή τη διακοπή των 2,5 εβδομάδων έως τον αγώνα της 15ης Μαΐου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, προκειμένου να αναστραφεί άμεσα το κλίμα και να μην χαθεί στη συνέχεια κι ο στόχος του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson,

Δύσκολο, εντούτοις, αυτό το σενάριο ως προς το τάιμινγκ, διότι στην προκειμένη περίπτωση το κύριο θέμα είναι πως δεν υπάρχουν "κανονικοί" προπονητές (πόσω μάλλον δε, απ’ τη ευρύτερη οικογένεια του Παναθηναϊκού) που θα αναλάμβαναν έναν ρόλο "καμικάζι" για τις επόμενες 30 μέρες.

 
Προσπάθεια αποφόρτισης και συμμαζέματος
Σε πρώτη φάση έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να αποφορτιστεί το κλίμα μέσα στις επόμενες ημέρες και να ηρεμήσει η όλη ατμόσφαιρα, ενώ θα γίνει και μία εσωτερική έρευνα και συζήτηση για τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή την αγωνιστική εικόνα κατάρρευσης την τελευταία εβδομάδα.

Κι όλο το βάρος θα πέσει στο συμμάζεμα της όλης κατάστασης, δεδομένου ότι ακολουθούν δύο πολύ κομβικά παιχνίδια στα playoffs, μέσα απ’ τα οποία ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανασυνταχθεί για να αποφύγει την 4η θέση και να πάει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκέντρωση κι ομοψυχία στον τελικό της 25ης Μαΐου με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πράσινοι μπαίνουν πλέον από τώρα στη διαδικασία αναζήτησης του προπονητή της επόμενης χρονιάς, αφού πρώτα σκιαγραφηθεί το προφίλ και το μοντέλο του τεχνικού με τον οποίο θα πορευτεί η ομάδα απ’ τον Ιούνιο κι έπειτα.

.sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα