Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 4-2: Ανατροπή με χατ - τρικ Λεβαντόφσκι

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 4-2: Ανατροπή με χατ - τρικ Λεβαντόφσκι

Το πρωτάθλημα μπορεί να έχει χαθεί για την Μπαρτσελόνα, ωστόσο η επιστροφή στις νίκες ήταν απαραίτητη για τους Καταλανούς που σε ένα εντυπωσιακό ματς νίκησαν με 4-2 τη Βαλένθια για την 33η αγωνιστική της La Liga και επανήλθαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς ήταν η Βαλένθια όταν στο 14’ ο Τερ Στέγκεν έσωσε με διπλή προσπάθεια σε τακουνάκι του Ντούρο. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών οι «νυχτερίδες» έχασαν τεράστια ευκαιρία σε τετ α τετ του Γκονζάλες ο οποίος απέναντι από τον Γερμανό τερματοφύλακα έκανε κακό τελείωμα.

Δύο λεπτά μετά, στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς, η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με ωραία σέντρα του Ραφίνια και τρομερή κεφαλιά του Φέρμιν. Στο 27’ όμως ήρθε η απάντηση της Βαλένθια με ένα «δώρο» από τον Τερ Στέγκεν στο ματς που έπιασε τον Ντάνι Άλβες στη δεύτερη θέση της λίστας των ξένων παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές (408) στον σύλλογο.

Ο Γερμανός βγήκε από την περιοχή για να καθαρίσει μία μπαλιά, έχασε όμως το κοντρόλ και ο Ντούρο σε κενό τέρμα έκανε το 1-1. Στο 36’ η Βαλένθια κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αραούχο στον Γκονζάλες και ο Πεπέλου εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2 στο 38’. Στο 45’ η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι με κεφαλιά του Αραούχο και ένα λεπτό μετά ο Μαμαρντασβίλι ισοφάρισε τις γκέλες του Τερ Στέγκεν.

Έχασε το κοντρόλ, ο Γιαμάλ τσίμπησε την μπάλα και ο Γεωργιανός την ακούμπησε με το χέρι εκτός περιοχής. Ο διαιτητής δεν έδωσε αμέσως την κόκκινη, αλλά το έκανε αφού είδε τη φάση στο VAR και άφησε τη Βαλένθια με δέκα παίκτες.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49’ έκανε το 1-1 με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. Οι Καταλανοί παίζοντας και με παίκτη παραπάνω είχαν τον έλεγχο, χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα, μέχρι το 73’ όταν ο Ντομενέκ έσωσε με σπουδαία επέμβαση την κεφαλιά του Αραούχο.

Δευτερόλεπτα αργότερα μάλιστα ο Πέδρι με τρομερό τάκλιν έδωσε την Μπάρτσα σε τετ α τετ της Βαλένθια. Η λύτρωση ήρθε τελικά στο 82’ όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά ύστερα από κακή έξοδο του Ντομενέκ έκανε το 3-2. Στο 85’ ο Φεράν έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω. Το 4-2 διαμόρφωσε ο Λεβαντόφσκι με τρομερή εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις.

.in.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα