Champions League: Μπορούν Χάλαντ, Εμπαπέ να σπάσουν το ρεκόρ του Ρονάλντο;

Champions League: Μπορούν Χάλαντ, Εμπαπέ να σπάσουν το ρεκόρ του Ρονάλντο;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ με 140 γκολ.

Με τον Πορτογάλο να αγωνίζεται πλέον στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας Αλ-Νασρ, είναι απίθανο να προσθέσει κάτι σε αυτόν τον αριθμό, τον οποίο έφτασε κατά τη διάρκεια των περιόδων του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21), τη Ρεάλ Μαδρίτης (105) και τη Γιουβέντους (14). Σκόραρε σε 93 διαφορετικά παιχνίδια, ενώ σε οκτώ από αυτά πέτυχε χατ-τρικ, ρεκόρ που μοιράζεται με τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα απέναντι σε 38 διαφορετικούς αντιπάλους στην καριέρα του στο Champions League, με τα 10 γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γιουβέντους να είναι τα περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη απέναντι σε αντίπαλο, στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με τον Μέσι (129 γκολ) να έχει εγκαταλείψει την Ευρώπη και τον Λεβαντόφσκι που ακολουθεί στη λίστα (94) να μην προλαβαίνει το ρεκόρ λόγω ηλικίας, ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι οι δύο παίκτες που μπορούν να απειλήσουν το ρεκόρ του Πορτογάλου σταρ. Ο Γάλλος επιθετικός μοιάζει το σίγουρο στοίχημα για να φτάσει τα 50 γκολ. Τώρα απέχει μόλις δύο από αυτό το ορόσημο και είναι πιθανό να το φτάσει με τους Παριζιάνους στα ημιτελικά. 

 Η ταχύτητα με την οποία ο Εμπαπέ ανεβαίνει στην κατάταξη θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί τον κορυφαίο της κατάταξης, Κριστιάνο Ρονάλντο. Έφτασε τα 40 γκολ στη διοργάνωση σε 59 παιχνίδια, δύο λιγότερα από όσα χρειάστηκαν ο Μέσι και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (61) και 23 παιχνίδια πιο γρήγορα από τον Ρονάλντο (82). Είναι επίσης ο νεότερος από τους 17 παίκτες που έχουν φτάσει τα 40 γκολ στη διοργάνωση (23 ετών και 316 ημερών), καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Μέσι που το είχε καταφέρει σε ηλικία 24 ετών και 130 ημερών.

Ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που μπορεί να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ, είναι ο Έρλινγκ Χάλαντ. Ο Νορβηγός έχει πλέον πετύχει 41 γκολ σε 39 συμμετοχές στο Champions League και είναι μόλις 23 ετών. Για να το βάλουμε σε ένα πλαίσιο, έχει ήδη τόσα γκολ, όσα ο θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγκουέρο, με 40 λιγότερα παιχνίδια στη διοργάνωση.
Ο Χάλαντ έγινε επίσης μόλις ένας από τους τρεις παίκτες που πέτυχαν πέντε γκολ σε έναν αγώνα του Champions League, στη νίκη της Μαντσεστερ Σίτι επί της Λειψίας, στη φάση των “16” τον Μάρτιο του 2023.

.novasports.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα