Σπουδαία πρόκριση του Άρη επί της ΑΕΚ σε ματς - θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι

Σπουδαία πρόκριση του Άρη επί της ΑΕΚ σε ματς - θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι

Ο Άρης προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μετά την νίκη επί της ΑΕΚ στην διαδικασία των πέναλτι, σε ένα παιχνίδι όπου ο Κουέστα αναδείχθηκε «ήρωας» για τους Θεσσαλονικείς κάνοντας σπουδαίες αποκρούσεις.

Καταιγιστική ήταν η «Ένωση» από το ξεκίνημα του αγώνα, ελέγχοντας τον ρυθμό και κυκλοφορώντας ωραία την μπάλα, με αποτέλεσμα να πατήσει από νωρίς τα αντίπαλα καρέ και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ.

Έτσι, στο 12ο λεπτό έφτασε στο γκολ με τον Βίντα, όμως ο Κροάτης αμυντικός «συνελήφθη» σε θέση οφσάιντ καθώς μετά την μακρινή σέντρα του Γιόνσον, ο Μήτογλου έκανε μια ανάποδη κεφαλιά για να στείλει την μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο Βίντα είχε… ξεχαστεί από την άμυνα, όμως βρισκόταν σε αντικανονική θέση και το γκολ ακυρώθηκε. Στο 27ο λεπτό ο Άρης έζησε το ίδιο σενάριο με το γκολ του Μορόν. Μπορεί να σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ με λόμπα, καθώς... κρέμασε τον Αθανασιάδη σε τετ-α-τετ, όμως η φάση σταμάτησε καθώς ο βοηθός σήκωσε την σημαία για οφσάιντ στο ξεκίνημά της. Έπειτα από έλεγχο του VAR ο διαιτητής αποφάσισε ότι δεν θα υπάρχει γκολ.

Το σκορ της αναμέτρησης άνοιξε ο Γκατσίνοβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, με την μπάλα να φτάνει στον Γιόνσον που έκανε το σουτ όμως ο Κουέστα έκανε την επέμβαση, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να μπαίνει στην φάση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 45+1’. 
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Άρης μπήκε δυναμικά στον αγώνα και στο 58ο λεπτό σκόραρε με τον Μορόν και έφερε το σκορ σε ισορροπία. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ σε καλή θέση και μετά την όμορφη εκτέλεση του Σουλεϊμάνοφ, ο Μορόν πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το 1-1. 
 
Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με τις δυο ομάδες να μην καταφέρουν ούτε εκεί να αλλάξουν το σκορ. Έτσι το ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων» κρίθηκε στα πέναλτι, με τον Κουέστα να πιάνει πέναλτι και να στέλνει τον Άρη στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Δείτε την συγκλονιστική διαδικασία των πέναλτι:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα