Βόλος – ΑΕΚ 2-3: Λύτρωση στο 93′ με πέναλτι του Άμραμπατ

Βόλος – ΑΕΚ 2-3: Λύτρωση στο 93′ με πέναλτι του Άμραμπατ

Λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ η ΑΕΚ πήγε στον Βόλο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 8′, έμεινε με 10 παίκτες στο 24′ λόγω αποβολής του Μάνταλου, κατάφερε να κάνει το σκορ 1-2 πριν το ημίχρονο, δέχθηκε την ισοφάριση από τον Ντέλετιτς στο 72′, είχε δοκάρι με τον Αραούχο στο 88′ και τελικά λυτρώθηκε στο 93′ με πέναλτι του Άμραμπατ, επικρατώντας με 3-2.

Ο Ματίας Αλμέιδα περίμενε να δει από την ομάδα του τη σωστή αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ στα προκριματικά του Champions League αλλά τελικά την είδε να μένει πίσω στο σκορ για ακόμη μία φορά. Αφού πρώτα ο Σιαμπάνης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Ρότα εντός περιοχής στο 7′, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση στο επόμενο λεπτό και ο Ντέλετιτς είπε «ευχαριστώ» στον Μουκουντί για το μεγάλο λάθος που έκανε, πλασάροντας σωστά τον Στάνκοβιτς για το 1-0.

 Από νωρίς, επομένως, το ματς δυσκόλεψε για την Ένωση, η οποία είχε στο 17′ σουτ του Μουκουντί που μπλόκαρε ο Σιαμπάνης και μεγάλη ευκαιρία στο 22′ με τον Ρότα να μην καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αφού η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο, μετά την προσπάθεια του Τσούμπερ.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν αρχίσει να πιέζουν για την ισοφάριση αλλά στο 24′ ήρθε νέα ψυχρολουσία για αυτούς αφού έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μάνταλου που πήγε πολύ άσχημα με τις τάπες στον Κόμπα, με τη φάση να εξετάζεται και από το VAR. Τα πράγματα, με λίγα λόγια, δυσκόλευαν κι άλλο για την πρωταθλήτρια, η οποία όμως αντέδρασε ακριβώς ως τέτοια.

 
Στο 32′ ο Γιόνσον με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ελίασον έκανε το 1-1 και λίγα λεπτά μετά, στο 38′, ο Τσούμπερ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-2 και ολοκλήρωσε την ανατροπή για τον δικέφαλο αετό.

 
 
Η ΑΕΚ είχε καταφέρει να φέρει το ματς εκεί που ήθελε αλλά έπρεπε να παίξει όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και είχε ενδιαφέρον το ποια τακτική θα ακολουθούσε: Θα έπαιζε όπως πάντα επιθετικά με στόχο το τρίτο γκολ ή πιο συντηρητικά για να κρατήσει το σκορ; Τελικά, είτε ηθελημένα είτε όχι, η Ένωση έκανε το δεύτερο, με τον Βόλο να βγαίνει πιο μπροστά και να παίζει για την ισοφάριση.

Μια ισοφάριση που ήρθε τελικά… Στο 72′ ο Ενγκίν έκανε το γύρισμα από αριστερά, η άμυνα δεν απομάκρυνε και ο Ντέλετιτς με σουτ εκτός περιοχής βρήκε ξανά δίχτυα κάνοντας το 2-2.

Αυτό ήταν… Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ματς οι Κιτρινόμαυροι ήταν συνέχεια στην επίθεση και πίεζαν για το τρίτο γκολ, το οποίο άγγιξαν στο 88′ με την κεφαλιά του Αραούχο στο δοκάρι μετά τη σέντρα του Άμραμπατ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έρθει νέα γκέλα για την ΑΕΚ, τελικά ήρθε η νίκη.

Στο 91′ η κεφαλιά του Μουκουντί βρήκε σε χέρι αντιπάλου και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Άμραμπατ έγραψε το 2-3 στο 93′ και έδωσε την πρώτη φετινή νίκη στον δικέφαλο αετό.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46′ Κρούζλιακ), Κίτσος (46′ Λούνα), Τσοκάνης, Τρουιγέ (74′ Γκλάβτσιτς), Κορνετέ (60′ Ενγκίν), Ντέλετιτς, Μωραΐτης (73′ Μραζ), Κόμπα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (77′ Πινέδα), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Πόνσε (67′ Ζίνι), Μάνταλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα