Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Χάλκινο μετάλλιο στα 35χλμ βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Έναν χρόνο μετά τον διπλό θρίαμβο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην διοργάνωση, που απόψε θα διεκδικήσει ακόμα ένα, με τον Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό του μήκους.
Το χαμόγελο επέστρεψε ξανά στο πρόσωπό της. Αφού δεν κατάφερε να διακριθεί στα 20χλμ, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τα κατάφερε στα 35χλμ βάδην. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης τερμάτισε 3η και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Σε μια πολύ ανταγωνιστική κούρσα για περισσότερα από 20χλμ, η Ντρισμπιώτη κόλλησε με το γκρουπ των προπορευόμενων από την αφετηρία. Στη συνέχεια ακολουθώντας την τακτική της και αφού είχε χάσει την επαφή με τις δύο πρωτοπόρους, μπόρεσε με άνεση να υπερασπιστεί τη θέση της, τερματίζοντας τελικά σε χρόνο 2.43.22.

Μετά τα 20χλμ, η Ισπανίδα Μαρία Πέρεθ κατέκτησε και στα 35χλμ το χρυσό μετάλλιο, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Περουβιανή Γκαρσία Λεόν.

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση, που ευελπιστεί να τα κάνει δύο καθώς ήρθε η ώρα του Μίλτου Τεντόγλου. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο κυνηγάει την κορυφή και σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα για να συμπληρώσει το παλμαρέ των διακρίσεών του.

Το έργο του βέβαια δεν θα είναι εύκολο, καθώς πέραν των υψηλού επιπέδου αντιπάλων του, θα χρειαστεί και άλμα καλύτερα του 8,40 που πήδηξε στον προκριματικό για να φτάσει στο στόχο του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα