Προκαλεί δικηγόρος και οπαδός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Αποβράσματα οι οπαδοί της ΑΕΚ!

Προκαλεί δικηγόρος και οπαδός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Αποβράσματα οι οπαδοί της ΑΕΚ!

Την ώρα που η χώρα θρηνεί ακόμη ένα θύμα οπαδικής βίας, τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη, οπαδό της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (07/08) στη Νέα Φιλαδέλφεια από νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οπαδός και δικηγόρος της κροατικής ομάδας προκαλεί με ανάρτησή του.

Συγκεκριμένα, στα social media χαρακτηρίζει τους οπαδούς της ΑΕΚ ως «ανθρώπινα αποβράσματα», ενώ σημειώνει πως «πήραν αυτό που ήθελαν». Αυτό που είναι ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι κάτω από την ανάρτηση, αρκετοί είναι αυτοί που συμφωνούν τόσο με την ανάρτηση όσο με τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ανάρτηση του οπαδού της Ντιναμό Ζάγκρεμπ:

«Δεν εγκαταλείπω αδέρφια.

Αν το δούμε από την άλλη, οι υποστηρικτές της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα, ναρκομανή-αριστερά-αναρχικά απόβλητα, που έχουν μαχαιρώσει άλλους ανθρώπους με μαχαίρια για δεκαετίες, πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια.

Παρεμπιπτόντως, όλοι οι οπαδοί της Ντιναμό, που τραυματίστηκαν, τραυματίστηκαν από επιφανειακό μαχαίρι.

Πήραν αυτό που ήθελαν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Davorin Karacic στην ντροπιαστική του ανάρτηση.

Ποιοι είναι οι Bad Blue Boys

Στα όσα τραγικά έγιναν τη νύχτα της Δευτέρας (7/8) έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ένας νεαρός οπαδός της «Ένωσης» δολοφονήθηκε, κατά την καταδρομική και αιματηρή επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται πως είχαν τα μέλη του συνδέσμου Bad Blue Boys της κροατικής ομάδας.

Ο συγκεκριμένος σύνδεσμός έχει ξεκάθαρα ακροδεξιές αναφορές και τα μέλη του έχουν τη φήμη των σκληρών που είναι πάντα έτοιμοι για όλα. Οι οπαδοί του συγκεκριμένου συνδέσμου, μάλιστα, συμμετείχαν και στα εξίσου αιματηρά γεγονότα στο «καταραμένο Μαξιμίρ» λίγο πριν η Γιουγκοσλαβία βυθιστεί στο αίμα. Στο ντέρμπι του μίσους που έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων, την άνοιξη του 1990!

Ήταν τότε που το, ούτως ή άλλως, εύθραυστο γυαλί στις σχέσεις Σέρβων και Κροατών είχε ραγίσει για τα καλά. Τα πάντα κρέμονταν από μια κλωστή και όλοι θεωρούσαν πως σύντομα θα «μιλούσαν» τα όπλα. Και δεν έπεσαν έξω. Λίγο καιρό αργότερα ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος.

Για πολλούς, ακόμα και σήμερα, εκείνος ο πόλεμος είχε ξεκινήσει και επίσημα μέσα στο «καταραμένο Μαξιμίρ» όπου Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ερυθρός Αστέρας συγκρούστηκαν με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και κατέστησαν σαφές πως οι δυο λαοί ήταν ξένο σώμα μέσα στη Γιουγκοσλαβία, που αργά αλλά σταθερά οδηγούνταν στη διάλυση.

πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα