Superleague: Ολυμπιακός - Ξάνθη 2 - 0, τελικό

"Σταθήκαμε πολύ καλά αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο δραστήριοι στην επίθεση, ήμασταν κυρίαρχοι και φτάσαμε σε μία δίκαιη νίκη", τόνισε από τη μεριά του ο Μπέντο.

"Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Έπαιξαν πολύ καλά αλλά η διαφορά μας σήμερα ήταν οι ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός τις έβαλε, εμείς τις χάσαμε", δήλωσε ο Λουτσέσκου.

93'
Ολοκλήρωση της αναμέτρησης

91'
Γκολ (2-0) ο Μανθάτης για τον Ολυμπιακό!
Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Καρντόσο, η δεύτερη με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή που... δεν "χάνεται". Ο Ζίβκοβιτς απομακρύνει, η μπάλα φτάνει στον Μανθάτη που σουτάρει με τη μία σκοράροντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στο πρωτάθλημα

90'
Τρία λεπτά θα είναι ο έξτρα χρόνος στο δεύτερο ημίχρονο.

Κίτρινες κάρτες και αλλαγές αυτά που έχουν συμβεί στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Η Ξάνθη θέλει αλλά δεν μπορεί να απειλήσει. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάποια μεγάλη φάση στο ίδιο χρονικό διάστημα.

86'
Κίτρινη κάρτα του Σολτάνι για σπρώξιμο στον Ντε λα Μπέγια.

86'
Ο Κώστας στη θέση του Ράνου.

85'
Ο Καμπιάσο στη θέση του Ανδρούτσου.

83'
Κώστας και Καμπιάσο θα είναι οι τελευταίες αλλαγές των δύο ομάδων.

81'
Ο Καρντόσο στη θέση του Ιντέγε, η δεύτερη αλλαγή του Μπέντο.

78'
Κίτρινη κάρτα στον Μιλιβόγεβιτς για μαρκάρισμα στον Λάζιτς.

74'
Ο Παπαγεωργίου στη θέση του Σβάρνα. Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη.

72'
Ωραία σέντρα του Σεμπά, ο Ιντέγε θα κάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς. Ο Νιγηριανός ήταν μπροστά από την άμυνα της Ξάνθης όπως φάνηκε στο ριπλέι.

69'
Ο Φορτούνης κάνει την κάθετη στον Μανθάτη, αυτός τσιμπάει την μπάλα μπροστά από τον Ζίβκοβιτς και πέφτει στο έδαφος καθώς υπάρχει επαφή με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης. Ο Κομίνης λέει "παίζεται", οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι.

67'
Από μία αλλαγή για κάθε ομάδα: Ο Μανθάτης θα πάρει τη θέση του Μάριν και ο Σολτάνι αυτή του Καμαρά.

Ο Σεμπά πανηγυρίζει το 1-0 που ξεκίνησε από ατομική του ενέργεια.

65'
Σέντρα-σουτ του Μπαξεβανίδη που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ο Καπίνο με υπερένταση διώχνει σε κόρνερ.

63'
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 10-2 οι τελικές προσπάθειες για τον Ολυμπιακό, 5-0 στην εστία. Στο 67-33% η κατοχή μπάλας.

61'
Ο Φιγκέιρας μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, γυρίζει στο ύψος του πέναλτι όπου ο Ανδρούτσος σουτάρει με τη μία αλλά ο Ζίβκοβιτς διώχνει δύσκολα με τα πόδια.

60'
Μία εξαιρετική ατομική ενέργεια του Σεμπά, η ατυχία του Σβάρνα και η αστοχία του Βασιλακάκη. Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί το 1-0 μετά από μία ώρα αγώνα.

Εντυπωσιακή... πτήση από Ιντέγε και Σβάρνα.

56'
Ο Καμαρά κρατά από το χέρι τον Ιντέγε και βλέπει την κίτρινη κάρτα.

55'
Ανεκμετάλλευτο και το τέταρτο κόρνερ στον αγώνα για τον Ολυμπιακό. Ένα έχει η ομάδα της Ξάνθης.

52'
Μακρινό, δυνατό σουτ του Μάριν έξω από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

Άτυχος ο 19χρονος Στράτος Σβάρνας στο ντεμπούτο του με την Ξάνθη. Άθελά του "ξεκλείδωσε" την άμυνα της ομάδας του για τον Ολυμπιακό.

48'
Γκολ (1-0) για τον Ολυμπιακό με αυτογκόλ του Σβάρνα! Φοβερή ενέργεια του Σεμπά που αποφεύγει δύο παίκτες και βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Ζίβκοβιτς. Πλασάρει με το αριστερό, διώχνει ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αλλά η μπάλα χτυπά πάνω στο σώμα του Σβάρνα και επιστρέφει στην εστία καταλήγοντας στα δίχτυα!

46'
Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο, με τις ίδιες ενδεκάδες οι δύο ομάδες όπως άρχισαν τον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έχει τη συντριπτική κατοχή αλλά δεν μπορεί να βρει διαδρόμους για να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης. Καμία από τις 6 τελικές δεν ανησύχησε τον Ζίβκοβιτς, αντίθετα οι Ακρίτες είχαν την μεγάλη ευκαιρία στο 32' με το χαμένο τετ-α-τετ του Βασιλακάκη.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

45'
1 λεπτό ο έξτρα χρόνος στο πρώτο ημίχρονο.

45'
Σέντρα του Σεμπά από τα δεξιά, η κεφαλιά υπό πίεση από τον Ιντέγε φεύγει άουτ.

42'
Επικίνδυνο γύρισμα του Τριάδη, ο Καπίνο διώχνει με υπερένταση μπροστά από την Τριάδη που αν έβρισκε την μπάλα θα την έβαζε στα δίχτυα. Αυτή φτάνει στον Λουσέρο που πιάνει με τη μία το σουτ, στέλνοντάς την άουτ.

40'
Στο ίδιο μοτίβο το παιχνίδι από τη... σέντρα. Η Ξάνθη αμύνεται εξαιρετικά, ο Ολυμπιακός κρατά απλά την μπάλα στην κατοχή του. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τους Ακρίτες στη μοναδική τους τελική προσπάθεια.

38'
Κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο για μαρκάρισμα πάνω στον Ράνο.

Μονομαχία ανάμεσα σε Μιλιβόγεβιτς και Λουσέρο.

33'
4-1 οι τελικές για τον Ολυμπιακό. Παραλίγο δηλαδή να σκοράρει στην πρώτη της τελική η Ξάνθη.

32'
Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη! Κάθετη του Λάζιτς στον Βασιλακάκη που βγαίνει μόνος του απέναντι από τον Καπίνο αλλά πλασάρει άουτ! Πολύ μεγάλο το κενό στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά ο Έλληνας παίκτης των φιλοξενούμενων δεν το εκμεταλλεύθηκε.

28'
Ο Μάριν συγκλίνει και πάλι από τα αριστερά με το δεξί, σουτάρει αλλά ο Ζίβκοβιτς απομακρύνει. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική του Ολυμπιακού στην εστία απόψε.

26'
Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό η αναμέτρηση έως τώρα. Οι Ακρίτες παίζουν στο τέμπο το οποίο τους έχει φέρει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες μακρυά από την Ξάνθη, μετά το βαρύ 4-1 της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.

23'
Περάσαμε τα μισά του ημιχρόνου, τίποτα το αξιόλογο στο Φαληρικό γήπεδο. Η Ξάνθη αμύνεται, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να δημιουργήσει.

Οι δύο ομάδες λίγο πριν τη σέντρα με φόντο τη Θύρα 7.

20'
Στο 74%-26% η κατοχή μπάλας για τον Ολυμπιακό.

20'
Συνεχίζει να αμύνεται εξαιρετικά η Ξάνθη και να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό που δεν μπορεί έως τώρα να απειλήσει ούτε από τα άκρα, ούτε με κάθετο ποδόσφαιρο.

Μποτία και Τσόρι παρακολουθούν την αναμέτρηση από τον πάγκο. Εκτός αποστολής και οι δύο, ο πρώτος τραυματίας, ο δεύτερος λόγω τακτικής.

16'
Πρώτη κίτρινη, θα την δει ο Λουσέρο για δυνατό μαρκάρισμα στον Μιλιβόγεβιτς.

16'
Τρία συνεχόμενα κόρνερ για τον Ολυμπιακό, χωρίς να δημιουργηθεί κάτι καλό για να απειληθεί η εστία της Ξάνθης.

13'
Ο Μάριν συγκλίνει στην περιοχή με το δεξί, σουτάρει αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ. Δεύτερη τελική στην αναμέτρηση.

10'
Συμπληρώθηκε το δεκάλεπτο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

8'
Περιμένει τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο η Ξάνθη και ουσιαστικά δεν έχει απειληθεί ακόμα. Καλά κλεισμένοι οι διάδρομοι για την εστία του Ζίβκοβιτς στο ξεκίνημα του αγώνα.

5'
Ο Ολυμπιακός παίρνει την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα. Θυμίζουμε ότι στην Ξάνθη, και μέχρι να σκοράρει ο Ιντέγει λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή μπάλας στο 70%.

1'
Δυνατό σουτ του Σεμπά με το αριστερό, λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ χωρίς να απειληθεί ο Ζίβκοβιτς.

1'
Δυνατό σουτ του Σεμπά με το αριστερό, λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ χωρίς να απειληθεί ο Ζίβκοβιτς.

1'
Έναρξη του αγώνα.

Όλα έτοιμα για την έναρξη της αναμέτρησης. Στη σέντρα η Ξάνθη η οποία στο πρώτο ημίχρονο θα κάνει τις επιθέσεις της προς το τέρμα που βρίσκεται μπροστά από τη Θύρα 7.

Η διάταξη των γηπεδούχων.

Η διάταξη της φιλοξενούμενης ομάδας

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έχουν γίνει 27 παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στα 20, ενώ 7 έληξαν ισόπαλα. Τελευταία φορά, που η ακριτική ομάδα έκοψε βαθμούς στο Καραϊσκάκη, ήταν τον Μάρτιο του 2010 (0-0).

Ο Ολυμπιακός μετράει 10 συνεχόμενες νίκες σε βάρος της Ξάνθης (η μία στον προπέρσινο τελικό Κυπέλλου). Τελευταία φορά που η ακριτική ομάδα τον υποχρέωσε σε απώλεια ήταν στις 22 Ιανουαρίου 2012, όταν με γκολ του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, τον κέρδισε 1-0 (Ουζουνίδης – Βαλβέρδε οι προπονητές των δύο ομάδων). Αυτή είναι η μοναδική νίκη της Ξάνθης στα τελευταία 21 παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Στα υπόλοιπα 20, οι ερυθρόλευκοι μετρούν 18 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες.

Το εντυπωσιακό, πάντως, με την Ξάνθη είναι ότι έχει την καλύτερη επίθεση εκτός έδρας με 13 γκολ από τα 22 γκολ που έχει στο ενεργητικό της. Ως φιλοξενούμενη έχει να χάσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (!), όταν η ΑΕΚ την συνέτριψε 4-1. Έκτοτε σε 7 εξόδους της από τα Πηγάδια έκανε 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Σημαντική νίκη πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική η Ξάνθη σε βάρος του Ηρακλή, καθώς διατηρήθηκε μόνη στη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει 7 νίκες στις τελευταίες 8 αγωνιστικές, όπου έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό (στα Πηγάδια). Μάλιστα η ήττα της από τον Πρωταθλητή είναι η μοναδική στα τελευταία 14 παιχνίδια!

Στο Καραϊσκάκη φέτος, εκτός από την ισοπαλία με την Κέρκυρα, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έχει 7 νίκες, με συνολικά γκολ 23-4.

Το 0-0 στην Τρίπολη την προηγούμενη αγωνιστική ήταν η 3η ισοπαλία για την ομάδα του Μπέντο και η 4η φετινή απώλεια, αφού υπάρχει και η ήττα από την Λάρισα στις 25 Σεπτεμβρίου). Αυτή είναι η μοναδική ήττα στις πρώτες 16 αγωνιστικές, μετρώντας στα υπόλοιπα 15 παιχνίδια, 12 νίκες και τις ισοπαλίες με Κέρκυρα, Πλατανιά, Αστέρα. Με 34 γκολ έχει την καλύτερη επίθεση και με 8 παθητικό την καλύτερη άμυνα.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από τρία εκτός έδρας παιχνίδια, όπου έκαναν μία νίκη (στην Ξάνθη όπως αναφέραμε νωρίτερα) και δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Πλατανιά και Αστέρα. Ο Ολυμπιακός είχε να μείνει δύο σερί αγώνες στη Σούπερ Λίγκα χωρίς νίκη, 25 μήνες!

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο κ. Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας. Boηθοί του η Χρυσούλα Κουρομπύλια και ο Ιωάννης Τουμπακάρης. Τέταρτος ο Αγγελος Ευαγγέλου.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκονται οι: Χουτεσιώτης, Καρντόσο, Ελιουνούσι, Καμπιάσο, Σισοκό, Νικολάου και Μανθάτης.

Αντίστοιχα, στον πάγκο της Ξάνθης: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κώστας, Σολτάνι, Κολλαράς, Ορφανίδης, Μελισσόπουλος.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πριν 13 ημέρες στην Ξάνθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς.

H διάταξη της 11άδας του Ολυμπιακού όπως την παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι στα social media.

Ο Καπίνο επιστρέφει στην εστία μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ στην 11άδα επιλέχθηκε και ο Μάριν που είχε μείνει στον πάγκο στην Τρίπολη. Τέσσερις σημαντικές απουσίες για την Ξάνθη, οι Γιουνές, Φλίσκας, Ντε Λούκας και Λισγάρας.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος, Λάζιτς, Σβάρνας, Καμαρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:   Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος, Μάριν, Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει χαρακτήρα ντέρμπι-κορυφής καθώς αναμετρούνται ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με την δεύτερη Ξάνθη. Μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες των πρωταθλητών, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι στους οκτώ βαθμούς (39-31).

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Ξάνθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα