Βανκούβερ 2010 με ελληνικό ρεκόρ Γκίνες

Με τέσσερις αθλητές και τρεις αθλήτριες της χιονοδρομίας θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν με την τελετή έναρξης στις 4.00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στο Βανκούβερ του Καναδά.

Για μετάλλιο δεν πρέπει να γίνεται λόγος. Για τα δεδομένα του ελληνικού σκι, είναι όνειρο... χειμερινής νυκτός. Ωστόσο η ελληνική αποστολή έχει κερδίσει μια ιστορική πρωτιά, προτού καν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Μια πρωτιά που θα γραφτεί και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Για πρώτη φορά στα χρονικά θα αγωνιστούν στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, Θερινών ή Χειμερινών, και μάλιστα στο ίδιο αγώνισμα πατέρας και κόρη. Πρόκειται για τον 45χρονο καθηγητή Φυσικής Αγωγής Θανάση Τσακίρη και την 20χρονη κόρη του Παναγιώτα, από την Δράμα.

Οι δυο τους θα αγωνιστούν στο δίαθλο, έναν συνδυασμό σκι και σκοποβολής. Μάλιστα, ο Τσακίρης  θα είναι και ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας, που θα μπει πρώτος στην τελετή έναρξης τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η συγκεκριμένη τελετή θα είναι η πρώτη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνει σε κλειστό χώρο.

Την ελληνική αποστολή συμπληρώνουν ο αθλητής της γιγαντιαίας τεχνικής κατάρτισης Βασίλης Δημητριάδης, ο Λευτέρης Φάφαλης των δρόμων αντοχής, ο Στέφανος  Τσιμικάλης στο αλπικό σκι, η Σοφία Ράλλη στο σλάλομ και την γιγαντιαία τεχνική κατάβαση και η Μαρία Ντάνου στο σκι αντοχής.

Στην διοργάνωση, που αποτελεί το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του χειμώνα και το δεύτερο πιο σημαντικό της χρονιάς, μετά το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ του καλοκαιριού, έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.700 αθλητές και αθλήτριες από 82 κράτη. Είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πάντως, λίγο πριν την τελετή έναρξης, ανακοινώθηκε και το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ. Αφορά την ρωσίδαθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου Σβετλάνα Τερέντεβα, η οποία  βρέθηκε θετική σε χρήση διεγερτικής ουσίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα