Κατερίνα Στεφανίδη: Ασχολείστε μαζί μας κάθε τέσσερα χρόνια

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Ρίο, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, είχε... ζητήσει «συγγνώμη που σας ξενύχτησα για να παρακολουθήσετε τον αγώνα». Κατά τη χθεσινή άφιξή της στην Αθήνα, πάντως, η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησε περισσότερο ενδιαφέρον για τις προσπάθειες των αθλητών.

Η χρυσή ολυμπιονίκης επισήμανε: «Εχω κερδίσει μετάλλια σε πανευρωπαϊκό, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, όμως εσείς ασχολείστε μαζί μας κάθε τέσσερα χρόνια...».

Η ίδια, πάντως, δεν θέλησε να ασχοληθεί ξανά με τη Γελένα Ισινμπάγεβα και τις απαξιωτικές δηλώσεις της. Η πρώην ολυμπιονίκης απουσίασε από το Ρίο λόγω της τιμωρίας των Ρώσων αθλητών για σκάνδαλο ντόπινγκ στη χώρα της και τόνισε πριν από τον τελικό ότι «όποια νικήσει θα είναι ουσιαστικά δεύτερη, γιατί λείπω εγώ». Ομως, ενώ η Στεφανίδη σχολίασε στη Βραζιλία πως «τη λυπάμαι και την καταλαβαίνω», χθες δήλωσε μόνο ότι «εγώ κέρδισα και καλό είναι να συζητάμε για αθλητικά πράγματα».

Η 26χρονη πρωταθλήτρια, που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ με τον σύζυγο και προπονητή της Μίτσερ Κρίερ, έχει μεγαλώσει στην Παλλήνη και είναι αθλήτρια του τοπικού Α.Ο. Μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» την περίμεναν στην πλατεία Παλλήνης με ένα επίχρυσο στεφάνι ελιάς, ενώ ο δήμαρχος έχει αποφασίσει τη μετονομασία του αθλητικού κέντρου της πόλης σε «Α.Κ. Κατερίνα Στεφανίδη». Η χρυσή ολυμπιονίκης κατέληξε λέγοντας ότι «δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι πετύχαμε» και ευχαρίστησε τον σύζυγό της γιατί «πίστευε πιο πολύ από μένα και με έχει βοηθήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα