Επιστρέφει στην Ελλάδα η χρυσή Άννα Κορακάκη

Στις 11.30 το πρωί καταφθάνει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η Χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη.

Η Άννα που θα συνοδεύεται από τον προπονητή της και πατέρα της Τάσο Κορακάκη θα αναχωρήσει το απόγευμα για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και από εκεί για τη Δράμα, όπου θα την περιμένουν ο αδερφός και η μητέρας της για να σφίξουν στην αγκαλιά τους το "χρυσό" κορίτσι.

Μετά το χάλκινο στα 10μ., η Άννα Κορακάκη κατέκτησε και το χρυσό στα 25 μέτρα αεροβόλο πιστόλι ανεβάζοντας την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Η 19χρονη Κορακάκη έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Η 20χρονη Ολυμπιονίκης αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Βραζιλία για το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής όπου μέσω Ρώμης, φτάνει σήμερα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την Αθήνα, με ώρα άφιξης 11.40 το πρωί. Εκεί, από πλευράς της κυβέρνησης θα την υποδεχτεί ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά είναι βέβαιο πως πολύς κόσμος θα βρίσκεται στην αίθουσα αφίξεων για να δει και να αποθεώσει το κορίτσι που έκανε την Ελλάδα να... μάθει σκοποβολή.

Αναμένεται να καθίσει στην Αθήνα για περίπου πέντε ώρες και στις 17:00 θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ο λόγος της άμεσης επιστροφής της αθλήτριας δεν είναι άλλος, από το γεγονός ότι είχε κλείσει εδώ και καιρό τα εισιτήρια, ενώ έχει κανονίσει αμέσως μετά διακοπές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα