Ρίο 2016: Τα αποτελέσματα της χθεσινής μέρας. Αήττητη η Εθνική πόλο!

Άλλο ένα μεγαθήριο απέτυχε να νικήσει την Εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, που αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μετά την ισοπαλία με τη Σερβία, αναδείχθηκε ισόπαλη 8-8 και με την Ουγγαρία κι έτσι παραμένει αήττητη μετά από τρεις αγώνες.

Η πρώτη πρόκριση για την ελληνική κολύμβηση ήρθε από τον Ανδρέα Βαζαίο, ο οποίος στα προκριματικά των 200μ. μικτή ατομική πήρε την 3η θέση στη σειρά του με 1:59.33, κατετάγη 9ος στο σύνολο και πέρασε στα ημιτελικά. Εκεί όμως έχασε τη μεγάλη ευκαιρία... Ο πρωταθλητής Ευρώπης τερμάτισε 7ος στη δεύτερη σειρά με 1:59.54, πιο αργά δηλαδή από την κούρσα του στα προκριματικά, κι ενώ ήταν δεύτερος στο 50άρι της πεταλούδας και τέταρτος μετά το ύπτιο. Έτσι έμεινε εκτός τελικού και πήρε την 11η θέση.

Αντίθετα, ο Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 200 μέτρων ύπτιο. Εμεινε μακριά από το δικό του ρεκόρ (1:57.41), κατετάγη 8ος στην τρίτη προκριματική σειρά με 1:59.78 και 24ος στο σύνολο.

Νέα ήττα σοκ για το ελληνικό τζούντο, αυτή τη φορά «θύμα» ήταν ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος ηττήθηκε με Ιppon από τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ στον γύρο των «32» της κατηγορίας των -90 κιλών και αποκλείστηκε.

Αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα και στην ξιφασκία για την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η οποία στη φάση των «64» του ξίφους ασκήσεως έχασε από την Βιετναμέζα Ντο τι Αν με 15-13 (6-6, 6-6, 1-3) και έμεινε στην 33η θέση της κατάταξης.

Στην ιστιοπλοϊα ο Γιάννης Μιτάκης στη Finn «ισοφάρισε» με τρόπο εντυπωσιακό το κακό ξεκίνημα που είχε χτες, ήταν 3ος στην 3η ιστιοδρομία και 2ος στην 4η κι έτσι ανέβηκε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Στην 4η θέση των 470 βρίσκονται και οι Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι στην 1η ιστιοδρομία ήταν 9οι και στην 2η ήταν 3οι. Πρεμιέρα στα Nacra 17 για την Σοφία Μπεκατώρου και τον Μιχάλη Πατενιώτη, όμως δεν τερμάτισαν στην 1η ιστιοδρομία, αλλά πήραν την 3η θέση στην 2η κι έτσι βρίσκονται στην 12η θέση της γενικής κατάταξης.

Η ελληνική τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των Γιώργου Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Γιάννη Χρήστου και Διονύση Αγγελόπουλου δεν αγωνίστηκαν, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των αγώνων κωπηλασίας.

Ρίο 2016: Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα