Ρίο 2016: Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών κατά τη 2η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών κατά τη 2η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Η ιστορική επιτυχία της Άννας Κορακάκη φρόντισε να βάλει την Ελλάδα στον πίνακα μεταλλίων από τη 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι στο Ολυμπιακό τουρνουά σκοποβολής, το οποίο ήταν το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση και το πρώτο στη σκοποβολή μετά το 1920, όταν η εθνική ομάδα ανδρών είχε πάρει ασημένιο στην Αμβέρσα, στο αυτόματο πιστόλι 30μ.

Στην κολύμβηση o Απόστολος Χρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 100μ. ύπτιο. Ο Έλληνας κολυμβητής κάλυψε την απόσταση σε 54.12 και κατετάγη έκτος στην πέμπτη προκριματική σειρά και 18ος στο σύνολο, μένοντας εκτός της 16άδας που πήρε το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς.

Η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι Οδυσσέας Μελαδίνης, Κριστιάν Γκολομέεβ, Χρήστος Κατραντζής και Απόστολος Χρήστου σημείωσαν επίδοση 3:14.62 στον προκριματικό, όπου κατέλαβαν την έκτη θέση στην δεύτερη σειρά και την δέκατη στο σύνολο, και έμειναν εκτός της προνομιούχου οκτάδας. Ταχύτερη στον προκριματικό ήταν η ομάδα της Ρωσίας

Ο Παναγιώτης Γκιώνης το πάλεψε, αλλά λύγισε από την ανωτερότητα του Ζαν Μιζουτάνι στον Γ γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ και αποκλείστηκε. Ο Ελληνας πρωταθλητής αν και έπαιξε φανταστικά έχασε με 4-1 (9-11, 12-10, 5-11, 8-11, 6-11) από τον Ιάπωνα πρωταθλητή και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Το κρίσιμο σετ ήταν το τέταρτο, όταν το σκορ ήταν 2-1 υπέρ του Μιζουτάνι κι ο Γκιώνης προηγήθηκε με 5-1 και 7-5, αλλά δεν κατάφερε να το πάρει.

Όλοι οι αγώνες της κωπηλασίας αναβλήθηκαν, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και έτσι οι Αγγελόπουλος – Τζιάλλας – Τσίλης – Χρήστου, που θα συμμετείχαν στα προκριματικά στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου, θα πρέπει να περιμένουν το νέο ορισμό των αγώνων, ο οποίος ενδεχομένως να καθυστερήσει, καθώς οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν την Δευτέρα και την Τρίτη.

Η Βασιλική Μιλλούση, στα προκριματικά της δοκού ισορροπίας, στην ενόργανη γυμναστική βαθμολογήθηκε με 13.200 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

ant1

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα