Στην ΑΕΚ ο νεαρός τερματοφύλακας Βασίλης Μπάρκας. Ήρθα για πρωτάθλημα

Λίγο μετά από την υπογραφή του νέου συμβολαίου του με την ΑΕΚ, ο Βασίλης Μπάρκας μίλησε για τη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του και έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Οι δηλώσεις του:

Είναι το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου με την κλήση στην Εθνική ομάδα και τη μεταγραφή στην ΑΕΚ; «Σίγουρα. Είναι κάποιοι στόχοι οι οποίοι επιτεύχθηκαν, πήγα στην Εθνική, έκανα μια μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα και τώρα συνεχίζουμε να πιάσουμε τους στόχους με την ΑΕΚ».

Για το γεγονός ότι προτίμησε την ΑΕΚ: «Ο λόγος είναι ότι πιστεύω σε αυτό που πάμε να κάνουμε με την ΑΕΚ, πάμε για πρωτάθλημα, πάμε να διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε και πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο βήμα για να παίξω κι εγώ σε υψηλό επίπεδο».

Ο επόμενος στόχος σου; «Ο στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ΑΕΚ και μετέπειτα να παίξω στην Εθνική».

Έχεις ονειρευτεί τον εαυτό σου να σηκώνεις κούπες με την ΑΕΚ; «Σίγουρα όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ το βάζεις στο μυαλό σου, σκέφτεσαι ότι θα βρεθείς στη θέση να κατακτήσεις τίτλους όπως έκαναν πρόσφατα τα παιδιά με το Κύπελλο. Το περιμένω πως και πως».

Το μήνυμά του στον κόσμο της ΑΕΚ: «Ήρθα εδώ για να βοηθήσω την ΑΕΚ να πιάσουμε τους στόχους και να πάρουμε το πρωτάθλημα που τόσο πολύ θέλουμε».

Ποιους ευχαριστεί για τη μεταγραφή του; «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ατρόμητου τον κ. Σπανό για τη στήριξη που είχα όλα αυτά τα χρόνια και τον κ. Μελισσανίδη που με προτίμησε γι' αυτή την θέση. Να ευχαριστήσω τους οπαδούς και αυτούς με τους γυμνάστηκα τους φυσιοθεραπευτές, τους γυμναστές, τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν για να φτάσω εδώ που έφτασα».

Σε αγχώνει το γεγονός ότι βρίσκεσαι σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους αλλά και ο συναγωνισμός με τον Γιάννη Ανέστη; «Ο Ανέστης έπαιζε πέρσι στους αγώνες, τώρα θα είμαστε μαζί και ο καλύτερος ας παίξει. Δεν έχω κάτι να φοβηθώ ή για να αγχωθώ, ο πρωταθλητισμός είναι κάτι που μ' αρέσει και θέλω να το κάνω και γι' αυτό ήρθα εδώ».

Με δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ ο νεαρός τερματοφύλακας τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το βήμα αυτό που έκανα στην καριέρα μου» είπε ο 22χρονος τερματοφύλακας. «Εχω περάσει τη μισή μου ζωή στον Ατρόμητο και θα είναι δύσκολο να αλλάξω περιβάλλον και χρώματα, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο».

Μιλώντας για τους στόχους της ΑΕΚ, τόνισε: «Η ΑΕΚ έχει πάντα υψηλούς στόχους. Ο πρώτος αυτή τη στιγμή είναι να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και από εκεί και μετά πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεσα η κατάκτηση του τίτλου. Δε νομίζω ότι είναι κάτι ακατόρθωτο».

Ο Βασίλης Μπάρκας αναφέρθηκε στον ένα χρόνο που έπαιξε βασικός στον Ατρόμητο και μίλησε και για το τελευταίο γκολ που δέχθηκε κάτω από τα δοκάρια του: «Σήμερα συνειδητοποίησα ότι το τελευταίο γκολ της καριέρας μου στον Ατρόμητο ήταν αυτό του Τζεμπούρ στον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Και τώρα ανήκω στην τότε αντίπαλό μου. Εγιναν πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα, από το ντεμπούτο μου μέχρι τη μεταγραφή μου, και χαίρομαι για την εξέλιξη της έως τώρα καριέρας μου».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα