Εκτός Champions League η ΑΕΚ, φαβορί ο ΠΑΟΚ

Εκτός προκριματικών Champions League έμεινε η ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ που παραχώρησε στον ΠΑΟΚ, για την 5η αγωνιστική των play off της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει πρώτος και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική (31/5) εναντίον του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, για να πάρει την πρώτη θέση στην ειδική κατάταξη.

Οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να παίξουν με δέκα παίκτες, ο ΠΑΟΚ από το 32΄ λόγω αποβολής του Τζαβέλλα και η ΑΕΚ από το 49΄ λόγω αποβολής του Πέκχαρτ με 2η κίτρινη.

Οι παίκτες του Ίβιτς εξουδετέρωσαν το κομμάτι δημιουργία της ΑΕΚ και με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ και με το 0-0 την υποχρέωσαν να ξεχάσει τον στόχο της πρωτιάς για τα πλέι οφ. Όλα θα κριθούν στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό, παιχνίδι στο οποίο ο δικέφαλος πάει για δύο αποτελέσματα.

Α' Ημίχρονο: Πιο επιθετικός ο ΠΑΟΚ με την έναρξη του ματς, απέδειξε με την αγωνιστική του εικόνα ότι έχουν αλλάξει πολλά μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Βλάνταν Ίβιτς. Το ματς άρχισε με λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Γιόχανσον, το σουτ του Σουηδού πέρασε άουτ. Ο δικέφαλος πέρασε άμεσα μπροστά και βρήκε μεγάλη φάση με τον Ροντρίγκες, ο οποίος σούταρε δυνατά με την μπάλα να γλείφει το δοκάρι και να περνάει άουτ. Στο 17' ο Μακ γύρισε την μπάλα στον Αθανασιάδη, ο οποίος σούταρε από πολύ πλεονεκτική θάση, υποχρεώνοντας τον Ανέστη σε μεγάλη επέμβαση. Στο 32'οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Η πάσα του Μάνταλου στην πλάτη άμυνας του δικεφάλου έβγαζε τον Πέκχαρτ τετ α τετ με τον Γλύκο, όμως ο Τζαβέλλας τον τράβηξε από τη φανέλα. Φάουλ και απευθείας αποβολή ήταν η απόφαση του Κομίνη. Στα λεπτά που απέμεναν η ΑΕΚ πίεσε ψηλά δυσκολεύοντας την πρώτη πάσα της άμυνας του ΠΑΟΚ, όμως δεν κατάφερε να φτιάξει φάση.

B' ημίχρονο: Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε νωρίς στο δεύτερο μέρος. Ο Πέκχαρτ στην προσπάθεια να πιάσει το σουτ κλώτσησε τον Βίτορ και ο Κομίνης τον απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη. Ο Παναγιωτάρας είχε ήδη ρίξει τον Αραβίδη στη μάχη Ο ΠΑΟΚ δεν θέλησε να ρισκάρει. Οι γηπεδούχοι απέναντι σε οργανωμένη άμυνα βρήκαν τη μεγάλη φάση με εναέριο σουτ του Αραβίδη που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα δυνατό βολέ του Κάτσε ήταν η απάντηση του ΠΑΟΚ, ο Ανέστης απογειώθηκε και έδιωξε. Χωρίς φάσεις το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Που κρίθηκε: Έπαιξε ξεκάθαρα για την ισοπαλία ο ΠΑΟΚ μετά και τη δεύτερη αποβολή. Έκλεισε σωστά τους χώρους και η ΑΕΚ πέραν της φάσης του Αραβίδη δεν μπόρεσε να δημιουργήσει, ούσα η ομάδα που όφειλε να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Βίτορ είχε πολλή δουλειά μετά την αποβολή του Τζαβέλλα και τα πήγε περίφημα.

Η σφυρίχτρα: Σωστές οι αποφάσεις του Κομίνη σχετικά με τις αποβολές. Γενικά είχε πολλή δουλειά στον πειθαρχικό έλεγχο και τα πήγε καλά. Διαιτησία δίχως το μεγάλο λάθος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα