Έμεινε ζωντανός με Λέτο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση αλλά δεν είχε τον τρόπο για 78 λεπτά μολονότι πίεσε αρκετά τον Πανιώνιο. Τελικά οι Πράσινοι έσωσαν την παρτίδα χάρη σε ένα γκολ του Λέτο και παρέμειναν ζωντανοί στο παιχνίδι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Φινάλε στη Λεωφόρο για τον συγκινημένο Πέτριτς που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη Λεωφόρο.

Α’ Ημίχρονο

Τα πολλά προβλήματα απουσιών (Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Ταυλαρίδης, Λαγός, Τελάντερ, Πράνιτς) και η κούραση ορισμένων παικτών (Μέστο, Νάνο) ανάγκασε τον Αντρέα Στραματσόνι να παρατάξει μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές. Ο Στιλ έπαιξε στο τέρμα, ο Χουχούμης με τον Μαρινάκη αγωνίστηκαν μετά από καιρό στα άκρα, ο Μολέντο με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, ο Ζέκα με τον Εβαντζελίστα στον κεντρικό άξονα, ο Βλαχοδήμος αριστερά, ο Αμπέντ δεξιά και ο Λέτο με τον Πέτριτς επιθετικό δίδυμο σε σύστημα 4-4-2 σε ευθεία.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Πανιώνιο με το γνώριμο 4-2-3-1 και τους Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Β. Βλάχο, Τασουλή, Ρισβάνη, Οικονόμου στην άμυνα, τους Κόρμπο, Σιώπη στα χαφ, τους Καθάριο, Χαλκιαδάκη, Μασούρα στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Μπαργκάν στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά με τον Πανιώνιο να απειλεί μόλις στο 3’ με τον Μασούρα (απομάκρυνε λίγο πριν τη γραμμή ο Μολέντο) και τον Παναθηναϊκό να απαντά με διπλή φάση: στο 5’ ο Αμπέντ νικήθηκε από τον Γιαννιώτη σε τετ α τετ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Λέτο σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα προσέκρουσε στον Κόρμπο και απομακρύνθηκε και στο 8’ πάλι ο Αργεντινός σούταρε εκτός ισορροπίας έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα όμως έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την εδαφική υπεροχή, απείλησε με μακρινά σουτ του Αμπέντ στο 20’ και του Βλαχοδήμου στο 44’, αλλά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ λίγο έλειψε να δεχτεί γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου όταν ο Μπαργκάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουτρουμπή, βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ αλλά ο Μολέντο αντέδρασε γρήγορα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Β’ Ημίχρονο

Οι ομάδες μπήκαν με διάθεση και στο β’ ημίχρονο χάνοντας από μια καλή ευκαιρία με τον Καθάριο στο 47’ και τον Πέτριτς στο 48’, ενώ το Τριφύλλι απείλησε και στο 51’ όταν ο Βλαχοδήμος σέντραρε από τα αριστερά αλλά ο Λέτο αν και βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γιαννιώτη αστόχησε απελπιστικά με κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός μετά την είσοδο των Κλωναρίδη, Μέστο, Μπουμάλ άλλαξε το σύστημα σε 4-2-2-2, έγινε αρκετά πιεστικός, πιο γρήγορος και κατόρθωσε να φτάσει στην επίτευξη ενός γκολ στο 78’. Ο Κλωναρίδης κινήθηκε από αριστερά, έβγαλε συρτή πάσα στον Πέτριτς που έκανε κάτι μεταξύ σουτ και πάσας, η μπάλα κατέληξε στον Λέτο, ο οποίος πλάσαρε σωστά και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Σεμπάστιαν Λέτο πέτυχε το πέμπτο του εφετινό γκολ με τον Παναθηναϊκό και χάρισε ένα τρίποντο στην ομάδα του. Κομβική ήταν και η είσοδος του Κλωναρίδη στο ματς…

Η σφυρίχτρα

Καλή η διαιτησία του Κύζα που δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Ηταν σχεδόν αλάνθαστος τόσο ο ίδιος όσο και οι βοηθοί του. Θα μπορούσε να έχει αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Καθάριο.

Ετσι κρίθηκε

Ο Παναθηναϊκός ήταν φλύαρος, πίεσε αρκετά τον Πανιώνιο και τελικά βρήκε λύση χάρη σε ένα γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο. Η είσοδος του Κλωναρίδη πάντως έδωσε μεγάλη βοήθεια στους Πράσινους που έγιναν πολύ πιο γρήγοροι και διεισδυτικοί.Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης (63’ Μέστο), Χουχούμης, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ (72’ Μπουμάλ), Βλαχοδήμος (58’ Κλωναρίδης), Εβαντζελίστα, Λέτο, Πέτριτς.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Β. Βλάχος, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης (42’ Πατσατζόγλου), Κόρμπος, Σιώπης (81’ Βιγιάλμπα), Καθάριος, Μασούρας, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (74’ Αργυρόπουλος).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα