Παναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας: Τον πρόδωσε η άμυνα του

Μετά από ένα χρόνο απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις , ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το «αριστερό» τις  υποχρεώσεις του , καθώς ηττήθηκε με 1-2 στην «Λεωφόρο» από την Ντιναμό Μόσχας.  Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρέθηκε να χάνει με 2-0 μέχρι το 48’, με πολύ σοβαρά λάθη της  άμυνας. Κατάφερε να μειώσει με τον Ντίνα , αλλά δεν ήταν αρκετό  για ένα θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

1ο ημίχρονο:

Μπήκε  δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός , καθώς θέλησε να αιφνιδιάσει την  Ντιναμό   Μόσχας , ωστόσο χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» στη συνέχεια έδωσαν χώρο και κατοχή στους Ρώσους για να μπορέσει να τους χτυπήσει στην αντεπίθεση. Το κατάφερε πολύ καλά  στο 21’ με τον Νάνο να βγαίνει στην κόντρα  να δίνει πάσα στο σημείο του πέναλτι  όπου ο Καρέλης από πλεονεκτική θέση αστοχεί.  Αντίθετα η Ντιναμό  έδειχνε ότι δεν μπορούσε να απειλήσει με τις σέντρες που επιχειρούσε  τον Παναθηναϊκό, μέχρι που στο 27’ ένα απίστευτο σουτ, του Ντούντζακ πήγε στο αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη. Πέντε λεπτά πριν από την λήξει του ημιχρόνου  ο Κοκόριν γίνεται αποδέκτης κάθετης πάσας στην πλάτη της άμυνας του «τριφυλλιού» , η οποία πιάστηκε στο ύπνο  και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

2ο ημίχρονο:

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου  και συγκεκριμένα στο   48΄ η Ντιναμό  Μόσχας πετυχαίνει και  δεύτερο γκολ αυτή την φορά από τον Ιόνοφ, όπου ύστερα από σέντρα  βρέθηκε αφύλακτος απέναντι από τον Κοτσόλη, τον προσπέρασε και με κενή εστία έκανε το 0-2. Στο 53’ οι Ρώσοι είχαν την ευκαιρία  να τριπλασιάσουν τα τέρματα τους, αλλά το σουτ του Νομπόα  σταμάτησε στο δοκάρι του τερματοφύλακα των «πρασίνων».  Στο 63’ ο Παναθηναϊκός μειωσει το σκορ σε 2-1  με τον Ντίνα με ωραία κεφαλιά , ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νάνο.  Στη συνέχεια  ο Παναθηναϊκός απέκτησε αυτοπεποίθηση, μετά το γκολ και σε συνδυασμό με την είσοδο  των Δώνη και Πέτριτς έγινε ακόμη πιο επιθετικός, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει την ισοφάριση  και να αποσπάσει τον  βαθμό της ισοπαλίας.

 

Συνθέσεις:  Παναθηναϊκός : Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης( 53’ Δώνης), Λαγός(75’ Πέτριτς), Ζέκα, Καρέλης, Σίλντεφελντ, Ντίνας, Πράνιτς( 79’ Κουτρουμπής)

Ντιναμό Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Μπούτνερ( 68’ Γρανάτ), Σαμπά, Ντάγλας, Ντούτζακ,  Γιουσούποφ, Κοκόριν, Ιόνοφ, Νομπόα , Κουράνι(93’ Προυμιντικοφ), Μανόλεφ

Βαθμολογία: Αϊντχόβεν 3,Ντιναμό Μόσχας 3 , Παναθηναϊκός 0,Εστορίλ 0

 

Επόμενη αγωνιστική(2/10/14): Εστορίλ – Παναθηναϊκός, Ντιναμό Μόσχας -  Αϊντχόβεν


Γιώργος Κοντός

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα