Euro U-19 2012: Η Ελλάδα στον τελικό κόντρα στην Ισπανία

Πάμε Ελλαδάρα! Ισπανία – Ελλάδα 0 - 0

Η Εθνική Αντρών ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004 στον ανεπανάληπτο θρίαμβο στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Τρία χρόνια αργότερα η Εθνική Νέων είχε την ευκαιρία να τη… μιμηθεί, αλλά δεν τα κατάφερε.

Εχασε στον τελικό από την Ισπανία 1-0 και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Αύριο το βράδυ, πέντε χρόνια μετά, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να πετύχει εκείνο που δεν μπόρεσε το 2007 και μάλιστα με τον ίδιο αντίπαλο.

Ο χρόνος… εκδικείται και τα «τρομερά παιδιά» του Κώστα Τσάνα είναι έτοιμα για τη μεγάλη υπέρβαση. Στις 21.30 (Eurosport) θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 που θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας, εκεί όπου θέλουν να γράψουν ιστορία και να δοξαστούν.

Η Ισπανία είναι η μοναδική ομάδα που μας έχει νικήσει στο τουρνουά (2-1), αλλά ποιος το θυμάται; Ηταν άλλωστε το πρώτο μας παιχνίδι, οι διεθνείς είχαν μπει «ψαρωμένοι», βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από το α’ ημίχρονο και όταν αντέδρασαν στην επανάληψη, μείωσαν το σκορ, αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Το πάθημα όμως τους έχει γίνει… μάθημα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει στην ενδεκάδα μια μεγάλη απώλεια, αλλά και μια μεγάλη επιστροφή. Στη διάθεση του Κώστα Τσάνα δεν θα είναι ο τιμωρημένος Καπίνο, ο οποίος αποβλήθηκε άδικα στον ημιτελικό με την Αγγλία.

Ο αντικαταστάτης του Διούδης κάλυψε όμως επάξια το κενό του και συνέβαλε τα μέγιστα, ιδίως με την απόκρουση του πέναλτι, στην πανάξια πρόκριση στον τελικό. Νέο πρόσωπο στους πρώτους «11» θα είναι πάντως ο Μαυρίας, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής για την αποβολή του στο ματς με την Πορτογαλία και το ερώτημα είναι τίνος παίκτη θα πάρει τη θέση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Εθνική Νέων ετοιμάζεται να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης με την ακόλουθη σύνθεση: Διούδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος, Κατίδης, Γιαννιώτας. Αυτό σημαίνει ότι λογικά θα «θυσιαστεί» ο «χρυσός» σκόρερ του ημιτελικού, ο Λυκογιάννης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα