Γιάννης Καλλιάνος μετά τον θάνατο του πατέρα του – Φρόντισαν κάποιοι να μη βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της κλινικής

Γιάννης Καλλιάνος μετά τον θάνατο του πατέρα του – Φρόντισαν κάποιοι να μη βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της κλινικής

Με μια συγκινητική ανάρτηση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, αποχαιρετά τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών. Για άλλη μια φορά αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς του νοσοκομείου, σημειώνοντας πως «φρόντισαν κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής».

Ειδικότερα, ο Γιάννης Καλλιάνος γράφει: «Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ. Πριν μια εβδομάδα πέθανε ο αδελφός σου, δεν σ’ το είπαμε ποτέ για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή σου. Θέλαμε να σ’ το πούμε σιγά σιγά όταν θα έβγαινες από το Αττικό. Φρόντισαν όμως κάποιοι να μην βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής κλινικής.

Ο Καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια. Τον παρακαλούσε ο αδελφός μου να σε βάλει στην πλατφόρμα για ΜΕΘ ή να σου βρούνε ΜΑΦ και μας κοιτούσαν με απορία διότι έλεγαν ότι οι εξετάσεις σου ήταν εξαιρετικές. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή που ο πόνος αυτής της απώλειας θα μου σκίσει την ψυχή μου μια για πάντα. Έκανα ό,τι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή.

Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός να τους λυπηθεί. Καλό Παράδεισο, μπαμπά μου. Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στέρεψαν τα δάκρυά μου, μπαμπά μου.

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για τον θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου

Νωρίτερα σήμερα, η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα που κατέληξε.

Παράλληλα εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι, όπως υποστήριζε, δεν έβαλαν τον πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Στα όσα ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος απάντησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήγησε τον τρόπο που κάποιος εισάγεται σε ΜΕΘ:

«Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία. Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε».

Ανακοίνωση εξέδωσε και χθες η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», που ανέφερε ότι ο Δημήτρης Καλλιάνος εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας του άκρου του αριστερού ποδιού.

«Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι)».

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινιζόταν επίσης ότι «η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα