Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες στον λαιμό

Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες στον λαιμό

Οι ρυτίδες στον λαιμό προκαλούνται συνήθως από:

  • Έκθεση στον ήλιο
  • Κάπνισμα
  • Ατμοσφαιρικούς ρύπους
  • Φραγμένους πόρους

Επιπλέον, πολλοί από εμάς έχουμε μια κακή συνήθεια στάσης, όπου το κεφάλι μας γέρνει προς τα κάτω. Ονομάζεται tech neck, επειδή κατά κανόνα συνδέεται με την χρήση οθονών και υπολογιστών. Οδηγεί σε πόνο στον αυχένα και δυσκαμψία, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε οριζόντιες γραμμές στον λαιμό σας.

Και ενώ το να βάζετε ορούς και κρέμες αντιγήρανσης στο πρόσωπό σας είναι κάτι σύνηθες, ο λαιμός είναι ένα σημείο που πολλοί παραμελούν.

Αλλά το δέρμα στο λαιμό είναι πιο λεπτό και ακόμη πιο ευαίσθητο από το δέρμα του προσώπου. Οπότε, μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα μέρη που εμφανίζονται σημάδια γήρανσης.

“Το λεπτό δέρμα, όπως στον λαιμό σας, έχει λιγότερους θύλακες τρίχας, επομένως είναι πιο επιρρεπές στο να εμφανίζει σημάδια γήρανσης και βλάβη από τον ήλιο”, λέει η συνεργάτιδα της Cleveland Clinic, δερματολόγος, δρ. Shilpi Khetarpal.

Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στον λαιμό
 
Τα καταστήματα με προϊόντα ομορφιάς διαθέτουν χιλιάδες προϊόντα που βοηθούν στο να διατηρήσετε το πρόσωπό σας χωρίς ρυτίδες. Πολλά από αυτά τα ίδια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την μείωση των ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης στον λαιμό σας.

Ορισμένα συστατικά είναι γνωστό ότι βοηθούν με τις ρυτίδες, τις βλάβες από τον ήλιο και άλλα σημάδια γήρανσης και αυτό ισχύει είτε μιλάμε για γραμμές στο πρόσωπο, είτε για γραμμές στον λαιμό.

Το κλειδί είναι η πρόληψη. Αναζητήστε συστατικά που θα σας προστατεύσουν από τον ήλιο και τη ρύπανση. Και αν βλέπετε ήδη σημάδια, δεν πειράζει: “Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσεις να φροντίζεις τον λαιμό σου”, λέει η δρ. Khetarpal.

Προτείνει να αναζητήσετε προϊόντα με τα εξής συστατικά:

Τοπικά αντιοξειδωτικά

Μετά τον καθαρισμό το πρωί, εφαρμόστε ένα τοπικό αντιοξειδωτικό στο πρόσωπο, τον λαιμό και το πάνω μέρος του στήθους σας. Επιλέξτε προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και φερουλικό οξύ.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά μειώνουν το οξειδωτικό στρες στο δέρμα: την κυτταρική βλάβη που αναδύεται όταν το σώμα σας κατακλύζεται από ελεύθερες ρίζες. Το οξειδωτικό στρες στο δέρμα σας μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες και ηλιακές κηλίδες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξισορρόπηση των ελεύθερων ριζών και περιορίζουν τις βλάβες.

Τα τοπικά αντιοξειδωτικά πωλούνται συνήθως ως οροί ή έλαια. Χρησιμοποιήστε τα ως πρώτο βήμα μετά τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού σας.

Αντηλιακό

Η χρήση αντηλιακού κάθε μέρα (ναι, κάθε μέρα) είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και αλώβητο από τη φθορά του ηλιακού φωτός. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα.

Ο ήλιος εκπέμπει και τις ακτίνες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVB προκαλούν ηλιακά εγκαύματα. Οι ακτίνες UVA συμβάλλουν στη γήρανση. Και δεν είναι μόνο ο ήλιος από τον οποίο πρέπει να προστατευτείτε:

“Ακόμη και το υπεριώδες φως και το μπλε φως από την οθόνη του υπολογιστή μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα σας!”, λέει η δρ. Khetarpal.

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο στο πρόσωπο, τον λαιμό, το στήθος και οποιοδήποτε άλλο εκτεθειμένο δέρμα σας.

“Τα φυσικά αντηλιακά φτιαγμένα με οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου είναι τα πιο αποτελεσματικά στην προστασία του δέρματός μας από τον ήλιο σε σύγκριση με τα χημικά αντηλιακά”, επισημαίνει η ίδια.

Το αντηλιακό συχνά συνδυάζεται με ενυδατικές κρέμες προσώπου ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξεχωριστό αντηλιακό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για το πρόσωπο. Θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της πρωινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Ρετινοειδή

Ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, τα ρετινοειδή, μπορούν να βρεθούν σε προϊόντα τοπικής φροντίδας δέρματος που διεγείρουν το κολλαγόνο. Μπορεί να είναι ήδη βασικό στοιχείο της βραδινής σας ρουτίνας περιποίησης του δέρματος. Αλλά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε λίγο τα προϊόντα σας, όταν στοχεύετε τις ρυτίδες στον λαιμό:

“Όταν έχουμε να κάνουμε με ρετινοειδή, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε χαμηλότερης ισχύος προϊόντα στον λαιμό. Αυτό συμβαίνει επειδή ο λαιμός έχει λιγότερους αδένες λίπους και μπορεί να είναι πιο ευαίσθητος στην ξηρότητα και τον ερεθισμό”, συμβουλεύει η δρ. Khetarpal.

Ξεκινήστε με μια ρετινόλη χαμηλότερης ισχύος για μερικές εβδομάδες, εφαρμόζοντάς την ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας κάθε δεύτερη μέρα. Εάν δεν παρατηρήσετε κάποια αρνητική επίδραση, όπως ερεθισμό, κάψιμο ή ερυθρότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα πιο ισχυρό προϊόν.

Χρησιμοποιήστε ρετινοειδή μετά τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού σας το βράδυ. Εφαρμόστε μια νυχτερινή ενυδατική κρέμα μετά.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα απαραίτητο ενυδατικό συστατικό, που είναι κοινό σε ενυδατικές κρέμες ή ως αυτόνομος ορός.

“Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ενυδατωμένο. Καταπολεμά την ξηρότητα και βοηθά στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος και την ενυδάτωσή του”, εξηγεί η δρ. Khetarpal.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί πρωί και βράδυ, για να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων στον λαιμό, το πρόσωπο και το στήθος.

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα