Δύτες βιντεοσκόπησαν γιγάντιο καλαμάρι - Εντυπωσιακές εικόνες

Δύο Ιάπωνες δύτες στη δυτική Ιαπωνία κατάφεραν όχι μόνο να δουν από κοντά αλλά και να απαθανατίσουν μοναδικές εικόνες από γιγάντιο καλαμάρι μήκους 2,5 μέτρων.

Ο Γιοσούκε Τανάκα και η σύζυγός του Μίκι, δύτες και εκπαιδευτές καταδύσεων στην Τογιούκα, στον νομό Χιόγκο, ενημερώθηκαν για την παρουσία του καλαμαριού από πωλητή ειδών αλιείας. Ο πωλητής τούς έδωσε την ακριβή θέση του καλαμαριού, με το ζευγάρι να αναχωρεί άμεσα με σκάφος για να το βρει.

Το απόκοσμο πλάσμα βρισκόταν κοντά σε βραχώδη ακτή, στα ανοιχτά της δυτικής ακτής. Ο Τανάκα εξήγησε πως το καλαμάρι δεν ήταν ιδιαίτερα ευκίνητο σε σύγκριση με άλλα θαλάσσια ζώα. «Τα πλοκάμια του και τα πτερύγια του κινούνταν πολύ αργά».

Παρ’ ότι εξήγησε πως το ζώο φαινόταν αδύναμο, με δέρμα να ξεφλουδίζει σε ορισμένα σημεία, ο Τανάκα υπογράμμισε πως το μέγεθος και τα μάτια του καλαμαριού «ήταν συγκλονιστικά».

Βλέποντας αυτό το τεράστιο θαλάσσιο ζώο μπροστά του, φαντάστηκε πόσο δυνατό πρέπει να είναι ένα καλαμάρι για να επιτεθεί σε μια φάλαινα. Στην εικόνα δε τον πλοκαμιών να κουνιούνται, υπογράμμισε τον φόβο που ένιωσε να το πλησιάσει, γνωρίζοντας πως μπορεί να τον πιάσει και να τον παρασύρει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα