Ένας σκύλος «μιλάει» στον άνθρωπο του – Το δυνατό και τρυφερό μήνυμα ενός τετράποδου φίλου

Ένας σκύλος «μιλάει» στον άνθρωπο του – Το δυνατό και τρυφερό μήνυμα ενός τετράποδου φίλου

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Γιατί δεν επιθυμεί πολλά εκτός από την παρέα του, γιατί ένα χάδι και αρκετό παιχνίδι του αρκούν για να νιώσει πως όλος ο κόσμος του ανήκει, γιατί είναι πιστός και ανιδιοτελής. Αν κάποιος δεν έχει μοιραστεί τη ζωή του με ένα σκύλο, σίγουρα δεν μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματα που νιώθουν οι σκυλογονείς.

Το κούνημα της ουράς κάθε φορά που ακούγεται το αυτοκίνητο να παρκάρει κάτω από το σπίτι, η μουσούδα που ξεμυτάει από την πόρτα μόλις εκείνη ανοίξει δειλά – δειλά για να μπει ο σκυλογονιός στο σπίτι, τα ξέφρενα χοροπηδητά προκειμένου να ξεσηκώσει τον ιδιοκτήτη του για να παίξουν, το ακούμπημα στα πόδια και τα γεμάτα ενσυναίσθηση μάτια κάθε φορά που εκείνος είναι στεναχωρημένος, είναι ορισμένα μόνο από τα όσα έχουν βιώσει όσοι έχουν ζήσει με έναν -ή και περισσότερους σκύλους- στο σπίτι.

Και μπορεί οι σκύλοι να μην μιλούν όπως οι άνθρωποι όμως σίγουρα αν το έκαναν θα είχαν πολλά να πουν. Μπορεί και όχι όμως… Μπορεί να επέλεγαν να πουν λίγα και καλά.

Ποια θα ήταν αυτά;

Μια αφίσα η οποία αναγράφει «Αίτημα σκύλου προς τον άνθρωπο» περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο ποια θα ήταν τα πράγματα που θα έλεγε ένας σκύλος στον άνθρωπο του αν θα μπορούσε να μιλήσει.

Η δική μου ζωή είναι 10-15 χρόνια.
Κάθε απομάκρυνση από σένα μου προκαλεί θλίψη. 
Εσύ με απόκτησες. Έχε μου εμπιστοσύνη.
Ποτέ δεν θα σε απογοητεύσω επίτηδες.
Μη θυμώνεις μαζί μου για μεγάλο χρονικό διάστημα και μη με τιμωρείς κλείνοντας με σε περιορισμένο χώρο.
Εσύ έχεις τους φίλους και τη διασκέδασή σου. Εγώ έχω μόνο εσένα.
Μίλα μαζί μου και δεν πειράζει αν δεν τα καταλαβαίνω όλα. Φτάνει ότι ακούω τη φωνή σου.
Σκέψου όταν με χτυπάς ότι θα μπορούσα εύκολα εγώ να σε δαγκώσω, όμως δεν το κάνω.
Αν κάνω λάθη στη δουλειά ή είμαι τεμπέλης, σκέψου ότι μπορεί να μην αισθάνομαι καλά ή να είμαι κουρασμένος.
Περιποιήσου με όταν θα είμαι γέρος. Και εσύ μια μέρα θα γεράσεις.
Στις δύσκολες ώρες να είσαι πάντα μαζί μου. Μαζί σου πάντα θα περνούν όλα πιο ελαφρά.
Άμα θα έρθει ο χρόνος μου, μην αφήσεις να βασανίζομαι και σε ώρα ανάγκης τελείωσε μου τα βάσανα. 
Μόνο σε παρακαλώ αυτή την στιγμή να είσαι μαζί μου.
Ο δικός σου τριχωτός ΦΙΛΟΣ».

   
Υπενθυμίζεται πως σήμερα, 4 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Η 4η Οκτωβρίου είναι καθιερωμένη ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

   
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος ευαισθητοποίησης του κοινού και των αρμoδίων για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.