Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή διάδωσης άνδρα που παρ’ ολίγον να πνιγεί τρώγοντας πεπόνι

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή διάδωσης άνδρα που παρ’ ολίγον να πνιγεί τρώγοντας πεπόνι

Βγήκε με την οικογένειά του για φαγητό, ώσπου ξαφνικά ένα κομμάτι πεπόνι λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του.

Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη σε μία οικογενειακή ταβέρνα της Κρήτης, στην περιοχή της Πλάκας Αποκορώνου. Τέσσερις τουρίστες είχαν βγει να δειπνήσουν, όταν ο άνδρας που βλέπουμε στο βίντεο ντοκουμέντο σηκώθηκε από το τραπέζι, χωρίς να μπορεί να πάρει ανάσα.

«Καταλαβαίνουμε ότι κάτι γίνεται στο μαγαζί και φωνάζει η κοπέλα μου να πάω. Είδα ότι είχε πάει ο πατέρας της και προσπαθούσε να βοηθήσει έναν άνθρωπο που πνιγότανε» δηλώνει ο ίδιος.

Στο ταβερνάκι επικρατεί πανικός. Ο ιδιοκτήτης σηκώνεται και αρχίζει να βοηθάει τον άτυχο άνδρα που πασχίζει να πάρει ανάσα, αλλά μάταια. Σαν από μηχανής θεός τρέχει στο τραπέζι ο 34χρονος Κωνσταντίνος Βασιλαράς και παίρνει άμεσα δραστικά μέτρα.

«Εκείνη τη στιγμή αμέσως μόλις τι είδα πήγα να τον βοηθήσω. Την πρώτη φορά που τον έπιασα τρόμαξε και μου έβγαλε τα χέρια και μετά τον ξαναέπιασα ένιωσε ασφάλεια γιατί το κατάλαβε ότι ξέρω και τον ξανατράβηξα δύο φορές μέχρι που έβγαλε το πεπόνι από το στόμα του» συμπληρώνει ο κ. Βασιλαράς.

Ο 34χρονος πιάνει τον άνδρα με την λαβή χαϊμλιχ. Κάνει  τρεις προσπάθειες. Στην τέταρτη και πιο δραστική, η μπουκιά από το πεπόνι που του έκατσε στον λαιμό εκσφενδονίζεται στο τραπέζι.

«Ήταν ένα φυσιολογικό κομμένο κομμάτι πεπονιού, το κατάπιε το έβαλε όλο στο στόμα του, ακόμα και από μία τροφή που δεν είναι καλά μασημένη μπορεί να γίνει αυτό, μπορεί να τύχει στον καθένα» εξηγεί ο 34χρονος.

Μετά την μεγάλη περιπέτεια, στέκεται σκυφτός πάνω από το τραπέζι και γυρνάει να αγκαλιάσει τον σωτήρα του.

«Μετά που του έφυγε το κομμάτι του ανθρώπου τον ρώτησα αν είναι εντάξει και γύρισε και με πήρε μία πολύ σφιχτή αγκαλιά, ήταν όλο πολύ συγκινητικό» προσθέτει.

«Έσωσα ζευγάρι Ιταλών μέσα από τη θάλασσα»
Ο ήρωας Κώστας, που φαίνεται να διανύει την εβδομάδα της ζωής του, έσωσε πριν από τρεις μέρες κι ένα ζευγάρι Ιταλών που κινδύνεψαν να πνιγούν μέσα στη θάλασσα.

«Είχε μπει μία γυναίκα και μπήκε ο άντρας να την βοηθήσει, στο σημείο που είχαν πάει τραβούσαν πολύ τα νερά κι αμέσως μπήκα στη θάλασσα» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Βασιλαράς.

Ενώ είχε σχολάσει ο ναυαγοσώστης της παραλίας, ο Κωνσταντίνος Βασιλαράς αψήφησε τον κίνδυνο και για τον ίδιο, άρπαξε ένα σωσίβιο και βούτηξε να τραβήξει τον ανδρόγυνο στη στεριά. Τέλος καλό, όλα καλά.

Ο μάγειρας που έσωσε τον τουρίστα στο Live News
Ο Κώστας Βασιλαράς περιέγραψε στο Live News την στιγμή που έσωσε τον άνθρωπο που πνιγόταν.

«Η διαδικασία κράτησε περίπου 1.5 λεπτό από τη στιγμή που άρχιζε και πνιγόταν. Μία κοπέλα με φώναξε και μου είπε να πάω προς εκεί γιατί κάτι γίνεται. Είδα τον πεθερό μου να πηγαίνει να βοηθήσει έναν ανθρωπο που πνιγόταν. Επειδή έχω κάποιες γνώσεις πήγα αμέσως να συνεισφέρω, μου βγήκε από μόνο του, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή του», ανέφερε αρχικά.

«Καταρχάς όλοι μας μπορούμε να κάνουμε αυτή τη βοήθεια στον κόσμο από τη στιγμή που υπάρχει στο διαδίκτυο, όλοι μπορούν να ενημερωθούν. Υπάρχουν πολλά βίντεο και γίνονται πολλά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Κάθε σπίτι θα έπρεπε να γνωρίζει τις Πρώτες Βοήθειες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα