Υπουργοί σε σουίτες με 633 ευρώ τη βραδιά;

Υπουργοί σε σουίτες με 633 ευρώ τη βραδιά;

Υπουργοί, που τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από το Μέγαρο Μαξίμου, τίναξαν την μπάνκα στον αέρα

«Χαμηλά το κεφάλι και ψηλά οι στόχοι» είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησής του. Το σύνθημα αυτό γίνεται πυροτέχνημα μέσα σε τρεις μόλις μήνες, καθώς η κυβέρνηση διολισθαίνει σε συμπεριφορές προκλητικές και ανάρμοστες στα… ήθη που προέβαλε, για τις οποίες μάλιστα είχε καταγγείλει την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «dolce vita» στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, των υπουργών του κ. Μητσοτάκη, 11 τελικά στον αριθμό, αναδεικνύεται σε τεράστια σπατάλη του δημόσιου χρήματος Υπουργοί, που τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από το Μέγαρο Μαξίμου, τίναξαν την μπάνκα στον αέρα. Ταξίδεψαν στην αμερικανική μητρόπολη με συνοδεία συμβούλων σε θέση business class στο αεροπλάνο και διέμειναν σε πανάκριβα ξενοδοχεία, κάνοντας λογαριασμό που προκαλεί ίλιγγο. Υπάρχουν και ορισμένοι από το… μισό υπουργικό συμβούλιο που πήγε στη Νέα Υόρκη οι οποίοι διαχειρίστηκαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων με σύνεση.

«Μνημείο» προκλητικότητας, το ταξίδι της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Απογείωσε τα έξοδα και τόνισε όσο περισσότερο μπορούσε τη χλιδάτη διαμονή της στη Νέα Υόρκη. Και το ερώτημα είναι: Αυτό εννοούσε ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλούσε για ταπεινότητα;

Και εξηγούμε. Η κυρία Μενδώνη, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Δι@ύγεια, ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού business class. Το εισιτήριό της πηγαινέλα (Αθήνα – Φρανκφούρτη – Νέα Υόρκη – Μόναχο – Αθήνα) κόστισε 2.700 ευρώ. Στην υπουργό Πολιτισμού, προφανώς, δεν έφταναν οι αναπαυτικές καρέκλες του αεροσκάφους στην α΄ θέση, αλλά ήθελε και ένα χλιδάτο ξενοδοχείο στο κέντρο του Μανχάταν. Η τιμή διανυκτέρευσης; Μόλις… 663 ευρώ. Επί πέντε διανυκτερεύσεις, το συνολικό ποσό για τη διαμονή της απαιτητικής κυρίας Μενδώνη στη Νέα Υόρκη, με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, έφτασε τα 3.315 ευρώ. Εννοείται ότι η υπουργός Πολιτισμού ελάμβανε και ημερήσια αποζημίωση 100 ευρώ. Συνολικά, τα έξοδά της για μετακίνηση, διαμονή και ημερήσια αποζημίωση έφτασαν τα 7.017 ευρώ για το χρονικό διάστημα 19-25 Σεπτεμβρίου. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα υπόλοιπα έξοδα, τα οποία θα χρεωθούν στο υπουργείο Πολιτισμού, για μετακινήσεις στη Νέα Υόρκη, φαγητό ή οτιδήποτε άλλο.

Η Λίνα Μενδώνη είχε μαζί της τρεις συμβούλους: την Αννα Παναγιωταρέα, τη Μαρία Ξένη Γαρέζου και τον Κωνσταντίνο Καρτάλη. Η μετακίνηση – διαμονή της κυρίας Παναγιωταρέα, όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Δι@ύγεια, δεν θα επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο. Ελαβε, ωστόσο, ημερήσια αποζημίωση 100 ευρώ (100×5=500). Οι άλλοι δύο σύμβουλοι της υπουργού Πολιτισμού ταξίδεψαν στην οικονομική θέση, διέμειναν σε πιο… φθηνά ξενοδοχεία, της τάξεως των 320 ευρώ και των 260 ευρώ το βράδυ. Ελαβαν, επίσης, ημερήσια αποζημίωση, 100 ευρώ ο κ. Καρτάλης και 80 ευρώ η κυρία Γαρέζου. Το όλο «πακέτο» κόστισε στους Ελληνες φορολογουμένους 14.562 ευρώ.
parapona-rodou

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα