Κυριάκος και Αλέξης πλάι – πλάι στην δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο και τα 1.400 άτομα

Κυριάκος και Αλέξης πλάι – πλάι στην δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο και τα 1.400 άτομα

Ενα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την καθιερωμένη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δίνει ο Βηματοδότης της Τετάρτης.

Γράφει συγκεκριμένα: Πέρυσι η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ακυρώθηκε λόγω της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συμπολίτες μας. Εφέτος όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προσκάλεσε 1.400 άτομα για να περάσουν με αναψυκτικά και καναπεδάκια το βράδυ στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας θα βρεθούν καθισμένοι πλάι-πλάι στο κιόσκι όπου είθισται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλεί τους αρχηγούς σε χαλαρή συζήτηση, μακριά από ενοχλητικές κάμερες και δημοσιογράφους.

Και όταν λέμε «πολιτικούς αρχηγούς» δεν εξαιρεί ο κ. Πρόεδρος ούτε τον Βελόπουλο, ούτε τον Βαρουφάκη που θα πάνε κι αυτοί στο κιόσκι (εάν βεβαίως το θελήσουν). Θα έχει ενδιαφέρον τι θα λένε μεταξύ τους οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας ή ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη. Στο κιόσκι θα είναι και πρώην πρωθυπουργοί (όσοι προσέλθουν).

Η δεξίωση θα γίνει άνευ συζύγων, έτσι ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορέσει να φέρει μαζί του ούτε τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα ούτε όμως και καμιά μετανάστρια, όπως έκανε το 2008 για να εντυπωσιάσει που προσήλθε ως αρχηγός του Συνασπισμού με την Καντίτσα Σάνκο από τη Σιέρα Λεόνε, 23 ετών τότε, μετανάστρια δεύτερης γενιάς. Ο μοναδικός περιορισμός που βάζει το πρωτόκολλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τους άνδρες είναι να έχουν βαθύχρωμο κοστούμι. Ετσι (πάλι) ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορέσει να εμφανιστεί στο Προεδρικό όπως εμφανίστηκε το 2008 με παντελόνι τζιν και αθλητικά παπούτσια με πορτοκαλί κορδόνια.

Βηματοδότης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα