Παπαδημητρίου για Liberation: Έγλειφαν Συριζαίους στο γεμάτο χασισοκαπνό Μαξίμου

Παπαδημητρίου για Liberation: Έγλειφαν Συριζαίους στο γεμάτο χασισοκαπνό Μαξίμου

Ο νυν βουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρότινος δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου μαζί με τον αγαπημένο του φίλο Άρη Πορτοσάλτε, επέλεξαν να δώσουν την δική τους οπτική για το χθεσινό δημοσίευμα της Liberation, στο οποίο η γαλλική εφημερίδα έγραφε: «Δυναστεία Μητσοτάκη - Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία».

Στη χθεσινή της έκδοση, αναφέρεται σε άρθρο ότι για τους Έλληνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα γνώριμο πρόσωπο. Στη συνέχεια σημειώνεται στο πώς η οικογένεια Μητσοτάκη έχει κυριαρχήσει για δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και πως η νίκη του Κυριάκου σηματοδοτεί την επιστροφή των δυναστειών (Παπανδρέου ή Καραμανλή) που κυβέρνησαν τη χώρα με τη σειρά τους για περισσότερο από μισό αιώνα
Με αφορμή το συγκεκριμένο άρθρο, η συζήτηση ξεκίνησε με τον Παπαδημητρίου να παίρνει την άδεια για το αν μπορεί να βρίσει λίγο τους ευρωπαίους. Η άμεση ανταπόκριση Πορτοσάλτε ήρθε μέσω του επαναλαμβανόμενου ερωτήματος «η Liberation είναι κάτι σαν την Αυγή»; Με λίγα λόγια, ο διευθυντής του ενός ραδιοφώνου που βρίσκεται σταθερά στις τρεις πρώτες θέσεις της ακροαματικότητας, παραδέχτηκε on air ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η εφημερίδα Liberation.

Ωστόσο το άγνωστο αυτό έντυπο στον Άρη Πορτοσάλτε είναι μια ιστορική γαλλική εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1973 στον απόηχο του Μάη του '68 από τον φιλόσοφο Ζαν - Πωλ Σαρτρ και την ιστορική μορφή της εξέγερσης Σερζ Ζουλί.

Παρόλα αυτά, η εκδοχή που μαθαίνει ο Άρης από τον φίλο του Μπάμπη on air, είναι ότι δεν πρόκειται και για καμιά σοβαρή εφημερίδα και η οποία ανήκει σε έναν από τους μεγάλους επενδυτικούς οίκους και τη μεγάλη οικογένεια Rochild.

Το αποκορύφωμα ωστόσο ήρθε από την ανάλυση Παπαδημητρίου για τη δουλειά ξένων δημοσιογράφων στην Ελλάδα ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι ανταποκριτές πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων, έγραφαν για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει. Για μια Ελλάδα που τους διηγήθηκαν στα γεμάτα καπνό γραφεία του Μαξίμου τα στελέχια του αποδημούντος ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλοι. Υπάρχουν ανταποκριτές ξένου Τύπου που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ξέρουν τα θέματα αλλά και όταν δεν τα ξέρουν κάθονται και τα κοιτάζουν σωστά, αλλά υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους. Περί αυτού πρόκειται».

Ακκούστε το συγκεκριμένο απόσπασμα εδώ, μετά το 01.11.00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Viral

-
Σχολιάστε το άρθρο: