Γιορτή του πατέρα 2019 σήμερα τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Χρόνια πολλά

Σήμερα τιμούμε τον πατερα γεννήτορα, τροφό, παιδαγωγό που δίνει όλα τα εφόδια στο παιδί του για να μεγαλώσει που γίνεται παράδειγμα για το παιδί του.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Οι μπαπάδες όλου του κόσμου, έχουν πλέον και αυτοί την γιορτή τους και οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε αυτούς που μας μεγάλωσαν με τόσο κόπο και θυσίες.

Ο πατέρας είναι ένα πρόσωπο που άλλαξε σημαντικά το ρόλο του μέσα στο χρόνο. Σήμερα, στο πλευρό μίας εργαζόμενης μητέρας βοηθά όσο και εκείνη στην ανατροφή των παιδιών. Ρόλοι μοιρασμένοι αλλά πάντα ο πατέρας στην Ελληνική οικογένεια αποτελεί το "πρότυπο" για τα παιδιά, ο στηλοβάτης της οικογένειας. Η γιορτή της μητέρας διασήμη και στον αντίποδα η γιορτή του πατέρα, όχι τόσο γνωστή αλλά πολύ σημαντική.

Η γιορτή του πατέρα ήταν ιδέα της Sonora Smart Dodd από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, που, το 1910, εμπνευσμένη από τη γιορτή της μητέρας, θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας καθώς η σύζυγός του πέθανε στη γέννηση του 6ου παιδιού

Το 1966 ο Αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον υπέγραψε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο καθιερώθηκε η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα σε όλο τον κόσμο. Εξαίρεση αποτελεί η Αυστραλία όπου η μέρα του Πατέρα γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο.

52 χώρες ακολούθησαν το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, με εξαίρεση την Αυστραλία η οποία εορτάζει την Ημέρα του Πατέρα την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, την Ελλάδα που την εορτάζει τον Μάιο και ορισμένες άλλες χώρες που έχουν ορίσει άλλη ημερομηνία.

Άλλη μια γιορτή της σύγχρονης αγοράς;, Μπορει να είναι και έτσι αλλά δεν παύει να είναι μια ευκαιρία για ένα ευχαριστώ

Ως σύμβολο της ημέρας επικράτησε το τριαντάφυλλο, το μεν άσπρο, για του ζωντανούς, το δε κόκκινο, για τους νεκρούς πατέρες.

Σήμερα, τώρα που και εγώ έγινα μητέρα, καταλαβαίνω πολύ περισσότερο αυτά που τόσο η μητέρα αλλά και όσο και ο πατέρας μου προσέφερε για να μεγαλώσω και θα ήθελα να του πω και εγώ μέσα από εδώ ένα μεγάλο "ευχαριστώ" και να του "προσφέρω" ένα κόκκινο τριαντάφυλλο...και να του αφιερώσω το παρακάτω τραγούδι....

Είμαι σίγουρη ότι από κάπου ψηλά με βλέπει και αυτό θα τον κάνει χαρούμενο...

Χρόνια πολλά μπαμπάδες του κόσμου όλου!

Μια μεγάλη αγκαλιά από τα παιδιά του κόσμου όλου σας ανήκει ...

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα