Το ελληνικό σουβλάκι που κάνει θραύση στο Λονδίνο

Το ελληνικό σουβλάκι που κάνει θραύση στο Λονδίνο

To ελληνικό σουβλάκι της Χανιώτισσας Εύης Περουλάκη κάνει τους κατοίκους της αγγλικής πρωτεύουσας να… παραμιλούν με τις ελληνικές γεύσεις που σερβίρει.

Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που τα πλήθη συνωστίζονται μπροστά από τον πάγκο της για να δοκιμάσουν τις νόστιμες προτάσεις της, που υμνούν και στο εξωτερικό το εθνικό μας street food.

Η ιδέα για τη δημιουργία του Souvlaki Street Food ήρθε από τον Άγγλο φίλο της, ο οποίος την προέτρεψε να ασχοληθεί με το αντικείμενο, δεδομένου ότι στην Αγγλία ζει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό Ελλήνων.

Έτσι, η Εύη όχι μόνο κέρδισε το ελληνικό κοινό, αλλά κατάφερε να μυήσει στα μυστικά του εθνικού street food της χώρας μας και τους κατοίκους του Λονδίνου. Το μυστικό που έκανε τόσο επιτυχημένη την επαγγελματική της δραστηριότητα δεν είναι άλλο από την ποιότητα των πρώτων υλών που καταφτάνουν από την Κρήτη, όπως το περίφημο λάδι και η ρίγανη του νησιού.

Σε διάφορα δημοφιλή σημεία του Λονδίνου, λοιπόν, όπως τα Shoreditch, City, Victoria, Canary Wharf και στο νότιο και ανατολικό Λονδίνο το Souvlaki Street Food έχει γίνει, πλέον, θεσμός για όσους θέλουν να κάνουν ένα γρήγορο και ταυτόχρονα απολαυστικό και χορταστικό break.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα