Ποιο βιβλίο διάβαζε ο Αλέξης Τσίπρας στο σκάφος;

Ποιο βιβλίο διάβαζε ο Αλέξης Τσίπρας στο σκάφος;

 Από… κόσκινο πέρασαν οι χρήστες του διαδικτύου τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Αύγουστο στο σκάφος του εκλιπόντος εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου.

Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται πάνω σε ένα τραπεζάκι, όπου ακριβώς δίπλα κάθεται ο Πρωθυπουργός, ένα βιβλίο, κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών. 

Πρόκειται λοιπόν για βιβλίο με τίτλο «Ανεξέλεγκτα στοιχεία», του Γάλλου συγγραφέα Στεφάν Οσμόν από τις εκδόσεις Πόλις.

Η υπόθεση του βιβλίου

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο οπισθόφυλλό βιβλίου «η ιστορία ξεκινά μ' ένα τηλεφώνημα που δέχεται ο ήρωας του βιβλίου από τη Φεντόρα, τον νεανικό του έρωτα: εκείνη έχει μόλις βγει από τις ιταλικές φυλακές, μετά την έκτιση της ποινής της για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Prima Linea.

Και μετά αρχίζουν οι μνήμες: Παιδιά, έζησαν σε ένα ελευθεριακό κοινόβιο. Επειτα πέρασαν στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και εντάχθηκαν σε αριστερίστικες οργανώσεις, πρώτα στη Γαλλία κι ύστερα στην Ιταλία. Συμμετείχαν σε ληστείες και ένοπλες επιθέσεις. Εκείνη συνέχισε. Αυτός σταμάτησε, λίγο πριν πατήσει τη σκανδάλη».

«Ο Στεφάν Οσμόν», σύμφωνα με την ίδια πηγή, «αποτυπώνει τον απίστευτο δυναμισμό μιας εξεγερμένης γενιάς, με τις ουτοπικές προσδοκίες της, τις γενναιόδωρες και άναρχες αυταπάτες της, τον πνευματικό της αναβρασμό, τη μουσική της ευρηματικότητα, τα ναρκωτικά, τα βιβλία και τα περιοδικά της, τους ελεύθερους έρωτές της».

 

πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα