Η υπέροχη ταινία μικρού μήκους της Pixar που βάζει στο στόχαστρο τον ανδροκρατούμενο χώρο εργασίας

Η υπέροχη ταινία μικρού μήκους της Pixar που βάζει στο στόχαστρο τον ανδροκρατούμενο χώρο εργασίας

Η Pixar δεν είναι απλά μία ακόμα εταιρία παραγώγης ταινιών κινουμένων σχεδίων. Με αμέτρητα φιλμ στο ενεργητικό της, τόσα βραβεία που κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν οι ίδιοι δεν θα είναι σε θέση πια να μετρήσουν, τα καλύτερα γραφικά στον κόσμο και ιστορίες αντίστοιχα δυνατές με πανέμορφα τα animations, οι άνθρωποι πίσω από το πολυσυζητημένο όνομα της έχουν καταφέρει να κάνουν ακόμα και ενήλικες να κλάψουν με μαύρο δάκρυ μπροστά στην μεγάλη οθόνη (ποιος μπορεί να ξεχάσει την πρώτη σκηνή του Up;) και να δημιουργούσαν σχολή πρωτοποριακή και ζηλευτή.

Τελευταία καταπληκτική ιδέα της εταιρία έχει υπάρχει το SparkShorts, ένα ελεύθερο πρότζεκτ που δίνει την ευκαιρία σε νέους animators να αναπτύξουν τις δικές τους ιστορίες τελείως ανεξάρτητα χωρίς την  συνηθισμένη corporate επίβλεψη. Πρόκειται αποκλειστικά για φιλμ μικρού μήκους που δεν ξεπερνάνε τα 10 λεπτά και θα έχουν ως σκοπό να αγγίξουν τελείως διαφορετικά ηλικιακά γκρουπς, μιλώντας για πρώτη φορά ξεκάθαρα για ενήλικα θέματα.

Η πρώτη ταινία του εγχειρήματος μόλις ολοκληρώθηκε, λοιπόν, και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από υπέροχο. Πρόκειται για την ιστορία της Purl, ενός ροζ, μικρού, χαμογελαστού κουβαριού που πιάνει όλο ενθουσιασμό δουλειά σε μία μεγάλη εταιρία στην οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή εργάζονται μόνο άντρες. Άντρες πανομοιότυπα ντυμένοι, με ίδιο χιούμορ, κοινούς κώδικες ομιλίας, σε ένα περιβάλλον που δείχνει με κάθε τρόπο ότι δεν έχει θέση για την Purl.

Δείτε την ταινία στο viralnet.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα