H συμβουλή ζωής του που θα σου αλλάξει το μέλλον

Να είσαι ανοικτός στις νέες εμπειρίες, να είσαι πρόθυμος να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, απέφυγε να έχεις ένα παγιωμένο σχέδιο στο μυαλό σου. Να δέχεσαι τις αυθόρμητες πράξεις φιλοξενίας χωρίς καχυποψία και φόβο. Μην φοβάσαι να περιπλανηθείς, μην φοβάσαι να φας ένα κακό γεύμα, αν δεν ρισκάρεις το κακό γεύμα ποτέ δεν πρόκειται να γευθείς εκείνο που θα είναι μαγικό. Αλλά πάνω απ΄ολα να είσαι ταπεινός και ευγνώμων. Να έχεις πάντα κατά νου ότι κατά πάσα πιθανότητα είσαι εσύ το πιο ανόητο άτομο στο δωμάτιo. Έχε υπόψιν σου πως μάλλον είσαι ο λιγότερο ικανός, ο λιγότερο κατάλληλος άνθρωπος για να γίνει αρχηγός ή για να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας.

Ο Άντονι Μπουρντέν υπήρξε ένας από τους πιο ταλαντούχους, ανήσυχους, πρωτοποριακούς, ενδαφέροντες τηλεοπτικούς σεφ στον κόσμο. Λάτρευε τα ταξίδια, έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του να φτάσει μέχρι την άκρη της Γης για να ανακαλύψει νέες γεύσεις, νέες κουλτούρες, νέους ανθρώπους και να τα επικοινωνήσει όλα μαζί στο ευρύ κοινό μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής με τον πιο άμεσο τρόπο.

Όταν πέθανε ξαφνικά, στις 8 Ιουνίου του 2018, αφαιρώντας ο ίδιος τη ζωή του, ο πλανήτης συγκλονίστηκε όχι τόσο λόγω του κενού που δημιουργήθηκε στον μαγειρικό κόσμο αλλά εξαιτίας του ξεχωριστού, του απίστευτα δουλεμένου χαρακτήρα του του μοναδικού τρόπου που είχε να μιλάει για την ζωή, χωρίς φοβίες, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς υπεροψία. Ένας άνθρωπος που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να κοιτάξει την κάμερα και να πει «Έχω αποτύχει. Υπήρξαν πολλά πράγματα που δεν τα έκανα καλά. Απολύθηκα από δουλειές, έμπλεξα με ναρκωτικά, έχω υπάρξει τόσο λάθος».

Για να καταλήξει λίγο μετά: «Η ζωή είναι ωραία. Γιατί να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο;», Μοιάζει τόσο οξύμορο, τόσο παράλογο ότι αυτοκτόνησε. Στο παρακάτω βίντεο κάνει μία εξομολόγηση ζωής. Για τις πιο σκοτεινές του μέρες, για τις αποτυχίες του, για τις στιγμές που ένιωσε να χάνεται και το πώς σηκώθηκε ξανά. Και ξανά και ξανά. Λόγια τόσα δυνατά που θα σου αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και το μέλλον σου.

Δες το βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα