71 ετών γίνεται ο Γκαστόνε

71 ετών γίνεται ο Γκαστόνε

Ο Γκαστόνε Γκάντερ, άλλος ένας ηρωας του Ντίσνευ, έχει γενέθλια. Γίνεται 71 ετών σήμερα, Κυριακή . Ο Γκαστόνε είναι ένας χαρακτήρας του σύμπαντος των Ντακ και δημιουργήθηκε από τον Καρλ Μπαρκς.

Ζει στη Λιμνούπολη αλλά ο δημιουργός του, δεν έχει αποκαλύψει ποτέ τον ακριβή τόπο κατοικίας του. Είναι γνωστός ως το πιο τυχερό παπί στον κόσμο, όμως όπως ξέρουμε αυτή η απίστευτη τύχη του προστέθηκε αργότερα στον χαρακτήρα και δεν ήταν μέρος της αρχικής βασικής ιδέας.

Η τύχη του άρχισε να εμφανίζεται στην ιστορία Αναμέτρηση στον Νότιο Ειρηνικό. Η υπερβολική ανταγωνιστικότητα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και τον ξάδερφο του, τον Ντόναλντ Ντακ ξεκίνησε από το γεγονός ότι και οι δύο θέλουν να διεκδικήσουν την Νταίζυ και εμφανίστηκε στην ιστορία Τα Παλιά Ραβασάκια. Από τότε πολιορκεί την Νταίζυ σε αρκετές ιστορίες.

Όπως και ο Ντόναλντ έχει μια μυστική ταυτότητα, ως σουπερ-ήρωας. Ονομάζεται Κάπτεν Γουρλής και αξιοποιεί την τύχη του για να αποκτήσει δόξα και να υπερασπιστεί τους αδύναμους.

Ο Γκαστόνε, με έναν εντελώς διεστραμμένο τρόπο, καταφέρνει να είναι ειλικρινής, πιστεύοντας ολόψυχα στον ίδιο του τον μύθο! Όπως πολύ εύστοχα σχολιάζει ο Μπάρκς, μοιάζει να έχει βγει από τις σελίδες ενός παραμυθιού: «Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας βασιλιάς, τόσο αφάνταστα τυχερός που τίποτε κακό δεν του συνέβαινε ποτέ!».

Με αυτόν τον τρόπο, η ιστορία του Γκαστόνε γίνεται ένα παραμύθι του οποίου το τέλος γνωρίζουμε ήδη: Ο τυχερός ξάδελφος περνιέται για ήρωας, γιατί, απλώς, ερμηνεύει τον εαυτό του με όρους ηρωικούς, χλευάζοντας τον Ντόναλντ που είναι «συνηθισμένος» και «κοινότοπος».

Πηγή: topontiki
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα