Έχουν λυσσάξει οι ρατσιστές στη Νότιο Αφρική από το τηλεοπτικό φιλί μαύρου με λευκή

Στη Νότιο Αφρική υπάρχει μια τηλεοπτική σειρά που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του τηλεοπτικού κοινού. Η σειρά μεταδίδεται εδώ και… 18 χρόνια και δεν έχει πέσει από την πρώτη θέση της θεαματικότητας.

Σε αυτή τη σειρά οι τηλεθεατές της χώρας παρακολούθησαν και το πρώτο διαφυλετικό φιλί στην ιστορία της εκεί τηλεόρασης. Ένας μαύρος άνδρας φιλάει με πάθος στο στόμα μια λευκή γυναίκα.

Η σειρά λέγεται 7de Laan, και ο μαύρος ηθοποιός που φίλησε τη λευκή ηθοποιό ονομάζεται Νίκολας Ενκουνά και η γυναίκα Καρίνα Νελ.

Στη Νότια Αφρική μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχε το απαρτχάιντ. Οι λευκοί «Αφρικάνερς» (θλιβεροί απόγονοι των Ολλανδών κατακτητών της χώρας) καταπίεζαν τους μαύρους. Η κατάσταση αυτή μετά από αγώνες δεκαετιών δείχνει να αλλάζει αλλά πάντα θα υπάρχουν οι διακρίσεις του χρώματος.

Οι «ανώτεροι λευκοί» λύσσαξαν στην κυριολεξία και η παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς όσο και οι δύο ηθοποιοί έγιναν αποδέκτες μηνυμάτων ρατσιστικού περιεχομένου και απειλών μετά τη μετάδοση της επίμαχης σκηνής.

Το κανάλι SABC2 που μεταδίδει τη σειρά πήρε αμέσως θέση επι του θέματος και στήριξε τις επιλογές του. «Όσο και αν σεβόμαστε το δικαίωμα των τηλεθεατών να εκφράζουν την άποψή τους, το 7de Laan δεν θα ανεχθεί λόγια μίσους ή ρατσισμού από κανέναν. Στηρίζουμε το σενάριο που αφηγείται ιστορίες της πραγματικής Νότιας Αφρικής. Είναι υποχρέωσή μας να δείξουμε ότι η τέχνη μιμείται τη ζωή και να δείξουμε ότι η αγάπη δεν γνωρίζει ηλικία, φύλο η φυλή»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα